Šport > Moto športi
16 ogledov

V Bahrajnu dirkanje in molotovke

Tretji prosti trening pred VN Indije EPA
Dirkači formule ena so se preselili v nemirni Bahrajn. Na prvem treningu pred nedeljsko dirko je bil najhitrejši vodilni voznik svetovnega prvenstva formule ena Britanec Lewis Hamilton (McLaren).

Lani je bila dirka v Bahrajnu zaradi krvavih protivladnih protestov odpovedana, tudi letos pa so zaradi tega aktivisti zahtevali odpoved dirke, a ta v nedeljo ob poostreni varnosti bo. Za dodatno varnost so pred bokse moštev namestili dodatne velike metalne ograje.

V nemirnem ozračju je Lewis Hamilton (McLaren) po več kot dveh letih dobil prvi prosti trening pred dirko. Svetovni prvak iz leta 2008 je dosegel čas minute in 33,572 sekunde, kar je bilo 0,305 sekunde hitreje od aktualnega svetovnega prvaka Sebastiana Vettla v Red Bullu, ki letos sezone ni začel po načrtih. Tako Hamilton, ki vodi v svetovnem prvenstvu, kot Vettel na prvih treh letošnjih dirkah še nista okusila slasti zmage.

Tretji na prvem prostem treningu je bil presenetljivo Britanec Paul di Resta (Force India), četrti čas je dosegel zmagovalec dirke izpred tedna dni na Kitajskem Nico Rosberg v Mercedesu, peti je bil Jenson Button v McLarnu.

Drugi trening je pripadel Nemcu Nicu Rosbergu. Za voznikom ekipe Mercedes-AMG so se zvrstili Avstralec Mark Webber, Vettel, Hamilton in Michael Schumacher (Mercedes-AMG).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.