Šport > Moto športi
25 ogledov

V Daytoni prva ženska do prvega štartnega položaja

danica patrick nascar daytona jeff gordon Reuters
Danica Patrick je postala prva ženska, ki si je na dirki NASCAR privozila prvi štartni položaj. In to ne kjerkoli, ampak v "Meki" ameriškega motošporta - Daytoni.

Amričanka Danica Patrick je postala prva ženska, ki si je v prvenstvu NASCAR priborila "pole position". To se je zgodilo na prav posebnem dogodku, na kvalifikacijah za dirko Daytona 500.

"Oče in mama sta me vzgajala, da bom najhitrejši voznik, ne le najhitrejša med dekleti. To ni prvič, da pišem zgodovino in sigurno ne zadnjič," je po osvojitvi prvega štartnega položaja povedala 31-letna Danica Patrick, ki ima sicer irsko-srbske korenine.

Do lani je Danica tekmovala v seriji Indycar, kjer ji je leta 2008 uspel pravi podvig, saj je bila prva ženska, ki je dobila kakšno izmed dirk omenjenega tekmovanja. Vozila je tudi na dirki Indianapolis 500, kjer je bila prva ženska, ki je vodila na tej kultni progi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.