Šport > Moto športi
6296 ogledov

V nesrečo vpletenih kar 16 dirkačev

GT Tour youtube
Dirkališče v Macau je znova poskrbelo za žalostne zgodbe.

Dirkaški konec tedna v nekdanji portugalski koloniji Macao je poskrbel za številne nesreče, najbolj tragična se je zgodila na motociklistični preizkušnji, saj je po padcu življenje izgubil britanski dirkač Daniel Hegarty

nesreča Tragedija Šport Zloglasni ovinek zahteval novo smrtno žrtev

Brez trčenja ni minila tudi dirka v svetovnem prvenstvu GT World Cup, v nesrečo, ki se je zgodila že v prvem krogu, je bilo udeleženih kar 16 od 20 avtobilov "Imel sem srečo, vesel sem, da sem živ. Gre za posebno progo, ki pa je zelo zastrašujoča," je po nesreči dejal brazilski dirkač Raffaele Marciello, ki nastopa za moštvo Mercedes-AMG Team GruppeM Racing.

"To je nekaj, kar ne želiš videti," pa je dejal Nemec Maro Engel. Ta sicer v nesrečo ni bil vpleten, saj je zaradi težav s svojim vozilom že pred startom obtičal v boksih. Dirka je bila prekinjena, v nesreči pa sicer nihče ni utrpel težjih poškodb.

Brez incidenta ni šlo tudi v dirki formule 3. Še pred zadnjim ovinkom sta vodila Brazilec Sergio Sette Camara in avstrijski dirkač plemenite krvi Ferdinand Habsburg. Slednji, njegovo polno ime je sicer Ferdinand Zvonimir Maria Balthus Keith Michael Otto Antal Bahnam Leonhard von Habsburg, je v zadnjem ovinku poskušal priti pred tekmeca, a je pri tem izgubil oblast nad svojim bolidom, enako pa se je pripetilo tudi Brazilcu. Njun trk je izkoristil Britanec Dan Ticktum, ki je tako v svojem tretjem nastopu v F3 prišel do zmage. Mick Schumacher je bil 16.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.