Šport > Moto športi
22886 ogledov

Zloglasni ovinek zahteval novo smrtno žrtev

nesreča Reševalni pas/Twitter
Britanski motociklist je na poti v bolnišnico podlegel poškodbam.

Na veliki nagradi Macaa v motociklizmu se je smrtno ponesrečil 31-letni Britanec Daniel Hegarty, ki je padel v šestem ovinku Fisherman's Courve in v rešilcu na poti v bolnišnico umrl, poročajo agencije.

Ozko mestno dirkališče v Macauu velja za posebej nevarno, prav zaradi izziva pa je izredno priljubljeno pri številnih dirkačih.

Natančnih podatkov o razlogih za Hegartyjevo nesrečo še ni. Sama dirka pa se je končala z negodovanjem udeležencev, saj so prireditelji kljub hudi nesreči pozvali najboljše na podelitev.

Hegarty je bil poklicni dirkač 14 let, nazadnje pa je nastopal prav na najbolj tveganih dirkah po mestih, kot je to v Macauu. 

Britanec se je dirke na tem prizorišču udeležil drugič. V preteklosti je javno spregovoril o tegobah, ki jih preživlja njegova družina. "Najstarejši sin razume, kaj se dogaja. Pozna dejstva in statistiko, koliko dirkačev je umrlo v zadnjih letih. Dolgo časa je bil zelo zaskrbljen. Nato sem ga peljal na dirko in bil je enako navdušen kot jaz. Premagal je fazo strahu. Tudi moji starši so ves čas v skrbeh. Povedal sem jim, da z zbranostjo minimiziram tveganje," je leta 2016 dejal Hegarty.

Pred petimi leti se je v istem ovinku v Macau smrtno ponesrečil Portugalec Luis Carreira, novembra 2005 je v Macauu, kjer dirka poteka vse od leta 1954, umrl Francoz Bruno Bonhuil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice