Šport > Moto športi
123 ogledov

Velik slovenski uspeh na virtualnem Le Mansu

le mans virtualna dirka Reševalni pas/Twitter
Ekipa, v kateri je sodeloval tudi Slovenec Jernej Simončič, je slovito dirkaško preizkušnjo, letos izjemoma v virtualni obliki, končala na drugem mestu.

Ekipa Rebellion Williams Esports je zmagala na virtualni dirki 24 ur Le Mansa, ki je namesto 88. izvedbe klasične cestne dirke konec tedna potekala na spletu. Drugo mesto je pripadlo ekipi ByKolles Burst Esport, v kateri je bil tudi slovenski spletni dirkač Jernej Simončič.

Kevin Siggy Rebernak Svetovni prvak Šport Slovenec premagal konkurenco v virtualni formuli E

Simončič je tekmoval v ekipi z dirkačema Tomom Dillmannom in Estebanom Guerrierijem ter soigralcem iz simulacijskega dirkanja Jesperjem Pedersenom v kraljevskem razredu LMP.

Tretje mesto je zasedla druga ekipa Rebellion Williams.

Še en slovenski virtualni dirkač Kevin Siggy in njegovi kolegi v moštvu Team Redline so preizkušnjo končali na 15. mestu.

V konkurenci GTE je nastopil še Alen Terzič, z moštvom Corvette Racing je bil šesti.

Letošnjo dirko 24 ur Le Mansa so sicer zaradi pandemije novega koronavirusa preložili na september.

Na virtualni izvedbi pa je sodelovalo 200 dirkačev in igralcev iz 37 držav, ki so se pomerili v 50 virtualnih avtomobilih.

Virtualna dirka je potekala na platformi rFactor2, spremljati jo je bilo mogoče v 57 državah, ogledalo pa naj bi si jo kar 13 milijonov navdušencev nad računalniškimi simulacijami.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice