Šport > Moto športi
70762 ogledov

Velikan motošporta se je ustrelil v glavo

Epa Simbolična fotografija.
Na dan so prišle nove podrobnosti o smrti nekdanjega kontroverznega šefa Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia).

Max Mosley, nekdanji prvi mož krovne motošportne zveze (1993-2009), ni umrl za posledicami raka, temveč je storil samomor, so z novo preiskavo potrdili britanski mrliški ogledniki. Britanec si je vzel življenje zelo kmalu po tem, ko je izvedel, da je bolezen, za katero se je zdravil, neozdravljiva. Namero o samomoru je zaupal tako osebnemu asistentu kot svoji soprogi.

Na predvečer tragičnega dogodka sta z ženo še zadnjič skupaj povečerjala, nato se je 81-letnik umaknil v samoto in se dan kasneje ustrelil v glavo v eni izmed sob njegovega domovanja v Londonu. Pristojne organe sta o dogodku obvestila njegov osebni asistent in sobarica, potem ko sta na vratih našla sporočilo: "Ne vstopaj, pokliči policijo."

max mosley | Avtor: EPA EPA
Nekdanji dirkač, odvetnik in športni funkcionar, ki je Fio vodil štiri zaporedne mandate, je leta 2019 zbolel za limfomom plaščnih celic. Prognoza je bila zelo slaba, zdravniki pa so mu napovedovali kratko življenjsko dobo. Potem ko je izčrpal vse konvencionalne in manj konvencionalne možnosti zdravljenja, je Mosley izvedel, da ima pred seboj samo še nekaj tednov življenja, zato se je odločil predčasno končati svoje trpljenje, še ugotavlja westminstrsko mrliško sodišče.

Mosley je napisal tudi kratko poslovilno pismo, ki je bilo zaradi velike količine krvi skorajda neberljivo. "Nisem imel izbire," je zapisal. Toskikološko poročilo je odkrilo le terapevtske količine antidepresivov in protibolečinskih sredstev.

Nekdanji F1 supremo Bernie Ecclestone je ob tragični novici Mosleyja označil za brata. "Max je bil zame kot družina. Bila sva kot brata. Na nek način sem kar vesel, saj je trpel predolgo," je ob smrti velikega prijatelja izjavil Ecclestone.

Več o vplivu in delu Maxa Mosleyja si lahko preberete TUKAJ.

Mosley, sin nekdanjega vodje britanskih fašistov Oswalda Mosleyja, je bil leta 2008 vpleten v škandal, ki je močno zaznamoval zadnja leta njegovega živlenja in pustil velik madež na njegovi javni podobi.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Britanski News Of The World je namreč v eni svojih izdaj objavil fotografije, na katerih se je Mosley zabaval v družbi petih prostitutk na orgiji z domnevno nacistično tematiko.

Mosley je kasneje dobil tožbo proti omenjenemu časopisu, saj je na sodišču uspel dokazati, da njegova sadomazohistična seansa ni imela nobene povezave z nacizmom. Kljub dobljeni sodni bitki in finančni odškodnini je Britanec dejal, da so mu z objavo fotografij "uničili življenje".

Max Mosley se je ostro odzval na vrnitev VN Bahrajna na koledar dirk. (Foto: Reu | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Komentarjev 1
  • Debora_McKnight 13:14 30.marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice