Šport > Moto športi
8727 ogledov

Verstappen po zmagi storil veliko neumnost: "Tega ne bomo tolerirali"

max verstappen Epa
Zmagovalec VN Štajerske je zaradi neprimernega slavja po dirki prejel opozorilo komisarjev.

Max Verstappen (Red Bull) je na dirki za VN Štajerske vpisal še drugo zaporedno zmago (četrto v sezoni) in svojo prednost v skupni razvrstitvi pred zasledovalcem Lewisom Hamiltonom (Mercedes) povečal na 18 točk.

Max Verstappen VN Štajerske Šport Dvoboj Nizozemca in Britanca znova pripadel prvemu

Nizozemec se je vnovičnega velikega uspeha želel poveseliti skupaj s člani Red Bullove garaže, zato je po prečkanju ciljne črte na ravnini upočasnil svojo vožnjo in uprizoril kurjenje gum (t.i. burnout), zaradi česar se je znašel v nemilosti direktorja dirke Michaela Masija.

"Situacija še zdaleč ni bila idealna, zato sem se takoj pogovoril z njegovo ekipo in jim dal zelo jasno vedeti, da takšnega početja v prihodnosti ne bomo več tolerirali," je povedal Masi.

 | Avtor: Epa Epa
Mednarodna avtomobilistčna zveza (Fia) načeloma ne nasprotuje slavju dirkačev pred prihodom v t.i. parc fermé, kjer potekajo tehnični pregledi dirkalnikov, vendar morajo pri tem upoštevati varnost drugih dirkačev in delavcev ob stezi.

Po aktualnih pravilih je proslavljanje zmage dovoljeno, "če je izvedba varna, ne vzbuja suma v legitimnost dirkalnika in ne vpliva na pravočasno podelitev nagrad."

Masi bi se lahko za utemeljitev odločitve skliceval na incident iz leta 2015, ko je Nicholas Latifi na ciljni ravnini silovito trčil v zelo počasnega Roberta Merhija po koncu dirke razreda Formule Renault 3.5.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice