Šport > Moto športi
12 ogledov

Vettel dominira tudi v Indiji

sebastian vettel EPA
Vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Sebastian Vettel je bil najhitrejši tudi na drugem prostem treningu pred dirko v Indiji.

Tako kot na prvem prostem treningu je drugi čas za Sebastianom Vettlom dosegel njegov moštveni sotekmovalec Avstralec Mark Webber, tretji pa je bil tokrat Francoz Romain Grosjean (Lotus). Na uvodnem prostem treningu sta bila voznika Red Bulla boljša od Nemca Nica Rosberga (Mercedes).

Edini Vettlov tekmec v boju za naslov svetovnega prvaka Španec Fernando Alonso (Ferrari) je zaradi težav z menjalnikom prevozil le nekaj krogov in bil 12. Tretji v skupnem seštevku Finec Kimi Räikkönen (Lotus) pa je bil šele 17. Na drugem treningu je Alonso dosegel peti čas, Finec pa je bil osmi.

Naslov že podeljen

Indijska dirka bo najverjetneje že odločila letošnji boj za naslov prvaka. Vettel ima namreč štiri dirke pred koncem 90 točk naskoka pred Alonsom in potrebuje le še eno peto mesto, četudi bi Španec zmagal na vseh štirih preizkušnjah, da bi si privozil četrti zaporedni naslov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.