Šport > Moto športi
17 ogledov

Yamaha: Lorenzo bi lahko nastopil

jorge lorenzo Reuters
Yamaha je sporočila, da bodo v Montereyu pripravili vse potrebno za morebiten nastop Jorgeja Lorenza na dirki za veliko nagrado (VN) ZDA.

Jorge Lorenzo (Yamaha) je s padcem na treningu pred dirko za VN Nemčije obnovil poškodbo ključnice, ki jo je staknil pred dvema tednoma v nizozemskem Assnu. Svetovni prvak v razredu motoGP ni nastopil na dirki v Nemčiji in je prek Twitterja sporočil, da bo manjkal tudi v Montereyu. ''Vsem, ki me sprašujejo o Laguni, bi rad povedal, da ne želim tvegati in moram okrevati. Se vidimo v Indyju,'' je zapisal Lorenzo.

Dirkač Yamahe si je s padcem v Nemčiji zvil titanovo ploščico, medtem ko so vijaki na srečo ostali na mestu. Lorenzo je z nastopom v Assnu veliko tvegal, saj je dirkal le 24 ur po operaciji ključnice in zasedel odlično peto mesto.

Yamaha bo pripravljena

Španec se je po vnovičnem padcu odločil za nekoliko previdnejši pristop, pri Yamahi pa še vedno upajo, da bo nared do dirke v ZDA. Japonska ekipa je v izjavi sporočila, da glede dirke za VN ZDA niso sprejeli nobene odločitve. Lorenzova ekipa bo odpotovala v Kalifornijo, kjer bodo pripravili vse potrebno, če se bo 26-letnik slučajno odločil za predčasno vrnitev.

Dirka za VN ZDA bo na sporedu že to nedeljo na dirkališču Laguna Seca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.