Šport > Moto športi
32 ogledov

''Zanimalo nas je, v kakšni formi je''

Michael Schumacher EPA
Lotus je po neuspešnem poskusu, da bi v formulo 1 ponovno zvabil Michaela Schumacherja, priznal, da bi bilo zanimivo videti, v kakšni formi je sedemkratni svetovni prvak.

Lotus se je v iskanju zamenjave za Kimija Räikkönena, ki je moral na operacijo hrbta, obrnil na sedemkratnega svetovnega prvaka in po mnenju mnogih najboljšega dirkača vseh časov Michaela Schumacherja.

Legendarni nemški dirkač se je po koncu lanske sezone drugič odpravil v pokoj in je, kot kaže, nepreklicno odločen, da se ne bo vrnil v najelitnejši dirkaški šport. Schumacher je bil eden izmed sedmih kandidatov, ki so se znašli na seznamu za zamenjavo Kimija Räikkönena, odločitev zmagovalca 91 dirk prvenstva F1 pa je razočarala lastnika Lotusa Gerarda Lopeza, ki ga je zanimalo, kako bi se odrezal Ferrarijev najljubši ''posvojenec''.

gerard lopez | Avtor: EPA EPA
''Želeli smo si izkušenega dirkača. Nismo si ga želeli bolj ali manj kot Heikkija Kovalainena, smo pa poklicali nekaj različnih ljudi, da bi videli, kaj počnejo. Sem velik navijač formule 1 in s tega stališča bi bila njegova vrnitev zelo zanimiva. Ne vem, če je razmišljal o tem, in ne vem, če smo sploh mislili resno, vendar smo mnenili, da bi bilo dobro poklicati. Lahko bi bilo zabavno,'' je povedal Lopez.

Na seznamu Lotusa so se poleg Schumacherja znašli še Nico Hulkenberg, Heikki Kovalainen, Pastor Maldonado, Rubens Barichello, Kamui Kobajaši in Davide Valsecchi.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.