Šport > Moto športi
21 ogledov

''Zarota proti Webbru? Neumnost!''

mark webber EPA
Šef Red Bulla Christian Horner je jezno zavrnil namigovanja, da je ekipa namerno škodovala Marku Webbru med kvalifikacijami za VN Kitajske. Avstralec je dirko začel z zadnjega mesta, saj je Mednarodna avtomobilistična zveza ugotovila, da v posodi ni imel dovolj goriva.

Napetost v garaži Red Bulla je po incidentu med Markom Webbrom in Sebastianom Vettlom na dirki za VN Malezije na vrhuncu. Osmoljenec dirke v Sepangu, kjer ga je Vettel prehitel brez dovoljenja ekipe, je imel obilico smole tudi v Šanghaju.

Webber je pred koncem drugega dela sobotnih kvalifikacjih ostal na stezi s pokvarjenim dirkalnikom - Avstralec naj bi imel težave s črpalko - vendar je Mednarodna avtomobilištična zveza ugotovila, da v dirkalniku ni imel dobolj goriva. Webber se je moral zaradi malomarnosti ekipe preseliti na začelje startne vrste.

christian horner | Avtor: EPA EPA
Red Bull naj bi v preteklosti večkrat favoriziral trikratnega svetovnega prvaka Sebastiana Vettla, zato so se po napaki v Šanghaju pojavila namigovanja, da ekipa namerno šikanira svojega drugega dirkača. ''To je popolna neumnost. Pozabite zarote. Vedno si želimo oba dirkalnika pripeljati do cilja. Vsakdo, ki misli, da gre za zaroto proti kateremukoli dirkaču, ne ve, kaj gleda,'' je zatrdil Horner.

Webber je dirko v Šanghaju dobro začel, nato pa trčil v Jeana-Erica Vergneja in si prislužil še tri mesta kazni na kvalifikacijah za dirko v Bahrajnu. ''Mislim, da mu ne bo hudega. Webber je čvrst dirkač, ki vozi zelo dobro in v nedeljo je napredoval po lestvici. Ob stiku z Vergnejem je imel nekaj smole. Vedno želimo oba dirkalnika spraviti do cilja na čim višjem mestu,'' je dodal Horner.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.