Šport
19 ogledov

Mourinho zavrnil vrnitev v Real

Jose Mourinho Chelsea EPA
Španski novinar in nogometni strokovnjak Guillem Balague trdi, da je José Mourinho zavrnil ponudbo za vrnitev k Real Madridu, ki išče zamenjavo za Carla Ancelottija.

Barcelona si je z zmago proti Atlético Madridu zagotovila peti ligaški naslov v zadnjih sedmih letih, medtem ko njen največji tekmec madridski Real po izpadu v polfinalu Lige prvakov sezono zaključuje brez osvojene lovorike. Poraz proti Juventusu in neuspeh v domačem prvenstvu sta ogrozila prihodnost Carla Ancelottija, po navedbah španskega novinarja pa naj bi Real že pripravil seznam potencialnih kandidatov, ki bi lahko nasledili italijanskega stratega.

Na seznamu se je znašel tudi nekdanji trener kraljevega kluba, José Mourinho, ki se je po turbulentnih treh sezonah poslovil leta 2013. ''Ideja je ta, da bo Real poiskal novega trenerja. To se ponavadi zgodi, ko Real na zmaga,'' je po Barçini lovoriki dejal Balague.

''Real se je pogovarjal s Julenom Lopeteguijem iz Porta, Jürgenom Kloppom, Rafaelom Benítezom in Joséjem Mourinhom. S temi štirimi so se pogovarjali, če bi bili zainteresirani za vodenje Real Madrida. Mourinho jih je seveda zavrnil. Nekateri si želijo Beníteza, drugi ne. Potem so tu nekateri, ki si želijo Mourinha, medtem ko bi bil Lopetegui kandidat za prihodnost. Klopp nima zagotovljenega mesta, za Zinedina Zidana pa je še nekoliko prezgodaj. V začetku sezone je bil v načrtu, a Castilli ne kaže najbolje, zato so se pojavili dvomi,'' je prepričan Balague.

Če Florentino Pérez ne bo našel pravega naslednika, bo Ancelotti ostal na Bernabéuu, po mnenju španskega strokovnjaka pa bi s tem spodkopali Italijanovo avtoriteto. ''Težava, s katero se srečuje Pérez, je v tem, da nima ljubljenca. Bil je zaljubljen v Mourinha in ostale trenerje, ki jih je pripeljal. V tem trenutku ni jasnega kandidata, ki bi zamenjal Ancelottija. Vendar, če Ancelottiju reče, 'lahko ostaneš, ker ni nikogar drugega', kaj to pove o Italijanovi avtoriteti za prihodnjo sezono?'' se je pomenljivo vprašal Balague.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.