Šport
22 ogledov

MRI negativen - Nadal že trenira

Rafael Nadal boločine wimbledon 2011 EPA
Magnetna resonanca ni pokazal resnejše poškode stopala in Rafael Nadal že v torek popoldne spet trenira in se tako pripravlja na sredin dvoboj četrtfinala Wimbledona.

Pred MRI-jem je bil Nadal zaskrbljen

Španec Rafael Nadal je potreboval štiri nize, da je v ponedeljek zvečer za uvrstitev v četrtfinale izločil Argentinca Juana Martina del Potra. Eden od razlogov so bile bolečine v levem stopalu. Branilec wimbledonskega naslova bo tako danes odšel na magnetno resonanco (MRI), da se preveri, za kako resno poškodbo gre. Sredi dvoboja z Del Potrom je celo pomislil, da ne bo mogel nadaljevati. "Skrbi me, zagotovo. Moram na MRI. Bomo videli, kaj se dogaja. Ne morem napovedati, kako bo z mojim igranjem," je sinoči dejal Nadal.

Za Nadala težave s poškodbami na grand slamu niso nekaj novega: koleno ga je izdalo leta 2009 na Roland Garrosu in tistega leta je moral izpustiti Wimbledon, lani je predal četrtfinale OP Avstralije proti Andyju Murrayju, enako se mu je zgodilo letos proti Davidu Ferrerju. Da bi lahko v sredo premagal zelo razpoloženega Američana Mardyja Fisha (ta je presenetil Čeha Tomaša Berdycha), bo moral biti stoodstoten. "Trenutno igra na zelo, zelo visoki ravni. Je zelo nevaren nasprotnik. Moram biti stoodstoten. Če bom, ga lahko premagam. Torej moram okrevati," zatrjuje Nadal. Skupaj z njim smo v pričakovanju diagnoze po slikanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.