Šport
14 ogledov

Nadal z Del Potrom: "Je top 5 igralec"

wimbledon 2011 del potro EPA
Rafael Nadal bo za četrtfinale WImbledona moral premagati nekdanjega zmagovalca OP ZDA Juana Martina del Potra. "Ko je zdrav, je gotovo top 5 igralec," se izziva zaveda prvi igralec sveta. "Za zmago bom moral odigrati svoj najboljši tenis."

Po dnevu premora se bo grand slam v Wimbledonu v ponedeljek nadaljeval s prvimi dvoboji osmine finala. Prvega nosilca in branilca lovorike Španca Rafaela Nadala čaka prvi resni preizkus – nekdanji zmagovalec OP ZDA, fant z močnim forehandom in odličen server. To je 198 centimetrov visoki Argentinec Juan Martina del Potro, ki se po poškodbi zapestja, ki mu je vzela lansko sezono, zdaj počasi, a vztrajno vrača med najboljše. Njun dvoboj bo na sporedu kot tretji na osrednjem igrišču. Zmagovalec desetih grand slamov se zaveda izziva, saj je že v začetku tedna priznal, da mu odlični serverji na travi ne ležijo. "Ima odličen servis in močan udarec z osnovne črte. Je kompleten igralec. Proti njemu je vedno težko igrati. Je zelo težak nasprotnik, je eden najboljših tenisačev na svetu," pove Nadal, ki v tretjem kolu s še enim dobrim serverjem, Luksemburžanom Gillesom Müllerjem, ni imel nobenih težav.

wimbledon 2011 nadal | Avtor: EPA EPA
22-letni Del Potro je bil že številka 4 lestvice ATP, zdaj je na 21. mestu. "Sodi mnogo višje, kot kaže lestvica. Če govorimo o njegovih kvalitetah: ko je zdrav, je gotovo top 5 igralec," poudarja Nadal. "Imam kar nekaj smole, da že v osmini finala igram proti njemu. A je, kar je in zato bom za zmago moral odigrati svoj najboljši tenis." Nadal seveda ostaja izrazit favorit tega dvoboja, a dokaz, da se je Del Potro res vrača, je njegova gladka zmaga v tretjem kolu v treh nizih nad 15. nosilcem Francozom Gillesom Simonom. "Iz dneva v dan napredujem. To je dober pokazatelj za naprej. Čim prej bi bil spet rad med najboljšimi, a se zavedam, da me čaka še dolga pot," pove Juan Martin. "V ponedeljek bom igral z najboljšim igralcem na svetu ta hip. Proti njemu bo treba igrati neverjeten tenis, brez ene same napake in nato bom morda imel majhno možnost." Za Del Potra bo to sicer šele prvi dvoboj osmine finala v All England Clubu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.