Šport
15 ogledov

Navijala za Barço, zdaj spet zmaguje

Caroline Wozniacki Wimbledon 2011 EPA
"Psihično sem bila izčrpana. Res sem potrebovala nekaj dni odklopa. Tako sem šla na finale Lige prvakov. Kot navijačica Liverpoola, sem seveda želela, da zmaga Barcelona," razlaga Caroline Wozniacki. Zdaj spet igra bolje in v Wimbledonu gladko zmaguje.

Številka 1 lestvice WTA Danka Caroline Wozniacki je bila po zgodnjem izpadu na Roland Garrosu (v tretjem kolu) znova pod udarom kritik, češ da ni zasluženo na prvem mestu jakostne lestvice, ko pa še ni dobila turnirja za grand slam. Zdaj ima v Wimbledonu priložnost, da končno utiša kritike. Začela je bolj prepričljivo kot v Parizu. Prebila se je korak dlje, potem ko je v tretjem kolu s 6:3 in 6:2 premagala Avstralko Jarmilo Gajdosovo. A pravi preizkus jo čaka šele v dvoboju osmine finala, ko se bo pomerila z eno od skritih adutinj Slovakinjo Dominiko Cibulkovo.

Kej je razlog, da je mlada Danka spet boljša? "Po Parizu sem si vzela nekaj prostih dni. Psihično sem bila povsem izčrpana. Res sem potrebovala nekaj dni odklopa. Tako sem šla na finale Lige prvakov v nogometu. Kot navijačica Liverpoola, sem seveda želela, da zmaga Barcelona," recept za sprostitev razkriva Caroline. Tudi ko se je vrnila domov v Monako, nekaj dni ni želela ne trenirati ne gledati tenisa. "Na obisk je prišel moj brat in s starši so želeli gledati tenis. Vsakič, ko so ga prižgali na televiziji, sem šel v drugo sobo."


Cibulkova za Wozniackijevo v osmini finala ne bo neznanka. "Skupaj sva odrasli na mladinskih turnirjih, zato se zelo dobro poznava. To bo dvoboj, ko bom morala servis držati na zelo visoki ravni. Morala bom prevzeti pobudo in poskrbeti, da bo čim več tekla po igrišču," je načrt pojasnila Danka, ki si je prosto nedeljo v All England Clubu vzela za lažji trening (to nedeljo se v Wimbledonu ne igrajo dvoboji, turnir se bo s četrtim kolom nadaljeval v ponedeljek popoldne).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.