Šport
12 ogledov

"Novak, kako boš prekinil niz porazov?"

Caroline Wozniacki Wimbledon 2011 trening Reuters
"Imaš niz porazov ... enega. Kaj boš naredil, da se bo končal?" se je glasilo "novinarkino" vprašanje Novaku Djokoviću. "Skušal sem bom zgledovati po tenisačicah, naprimer po Caroline Wozniacki," je bil njegov odgovor. Kdo je bila "novinarka"?

Čeprav je danska tenisačica Caroline Wozniacki številka 1 lestvice WTA, pa so le redki mnenja, da je res najboljša, saj še naprej nima zmage na grand slamu. Brez dvoma pa lahko zatrdimo, da je najbolj zabavna na turnirjih serije WTA. To je vnovič dokazala ta vikend, ko je uletela na novinarsko konferenco Novaka Djokovića in se v šali izdajala za novinarko iz Monaka.

"Imaš niz porazov ... enega. Kaj boš naredil, da se bo končal?" se je glasilo vprašanje Wozniackijeve. Djoković ji v odgovoru ni ostal dolžan: "Skušal sem bom zgledovati po tenisačicah, ki so tako zelo kontantne v svojih rezultatih, naprimer po Caroline Wozniacki, če si že slišala zanjo. Postala je prava vzornica za nas na ATP-turneji. Pogledal bom nekaj njenih dvobojev in skušal končati ta niz porazov in se vrniti na pravo pot."

Caroline je Noleta v nadaljevanju vprašala, kdo je njegova najljubša igralka. "Torej, naj to ostane skrivnost. Mislim, da sem eno že odkril, saj sem omenil njeno ime. Pravzaprav je moja soseda, živiva na isti ulici. Sem in tja greva na kavo, na kosilo ali pa skupaj teč." Oba živita v Monaku. Novinarska konferenca se je končala, ko je eden od predstavnikov turnirja nekaj prišepnil Wozniackijevi in ta je zapustila novinarsko središče. Ni se zgodilo prvič, da je Caroline pripravila šalo, letos je denimo v Melbournu novinarjem dejala, da jo je napadel kenguru.


"Samozavestna na travi"

Morda bi se Danka morala nekoliko bolj osredotočiti na tenis, da vendarle končno dobi grand slam. Res konstantne igralke zadnje leto ni in tako bi to priložnost morala izkoristiti. Čeprav letos še ni igrala na travi (prejšnji teden je raje nastopala na betonu), verjame v dober rezultata v All England Clubu. "Na travi se počutim samozavestno. Dovolj je bil en teden treninga. Vem, da lahko igram odlično. Eastbourne sem že zmagala, pa Wimbledon v mladinski konferenci. Na travi odločajo malenkosti, predvsem pa servis."

Komentarjev 1
  • 1111 18:32 19.junij 2011.

    NOLE je legenda !!!