Šport
73 ogledov

Murray: Ne godrnjajte ob prihodu Bedeneta

Aljaž Bedene Reševalni pas/Twitter
Andy Murray ima sporočilo za vse britanske kolege, ki jih moti podeljeno državljanstvo Aljažu Bedenetu: ne jamrajte!

Prvi lopar Velike Britanije, ki bo prihodnji teden zasedel številko 3 na ATP računalniški lestvici, je prepričan, da bi morali njegovi kolegi prihod nekdanjega slovenskega teniškega igralca vzeti kot dodatno motivacijo. Za zdaj Aljaž Bedene sicer še ne sme igrati za Veliko Britanijo v Davisovem pokalu, 83. igralec sveta pa se je pritožil na novo pravilo Mednarodne teniške zveze, ki mu v tem tekmovanju preprečuje nastop za novo domovino. 

Ko je lani Bedene izjavil željo po britanskem potnem listu, se je oglasil tedanji tretji britanski teniški igralec Dan Evans, ki je ideji nasprotoval. "Če bi bil 500. na svetu, se ne bi nihče oziral na njegov prihod. Tako pa pač ogroža pozicijo nekaterih. Trenutno je vsekakor številka 2 britanskega tenisa," je vso zadevo ocenil Andy Murray

andy murray | Avtor: EPA EPA
"Lahko se pritožujejo, še bolje pa bi bilo, da bi fantje, ki so uvrščeni pod njim, na primer James Ward, Kyle Edmund in Liam Broady, to uporabili kot motivacijo. Če bo lahko zaigral v Davisovem pokalu, se bodo ti fantje morali dokazati. Aljaž je dober igralec, a to sta tudi James in Kyle, Liam pa je napredoval. Aljaž vsak teden nastopa na turnirjih ATP, to pa manjka ostalim," je še povedal Škot.

Ta je o Bedenetu dejal: "Je dober igralec z zelo dobrim servisom. Sodi med prvih sto. Ko nastopa na Challengerjih je vselej med favoriti, ko nastopa na večjih turnirjih, je sposoben tudi zmagovati. Ni tako, da bi vselej izgubil v prvem kolu, ko se pojavi na njih. Pričakujem, da se bo še povzpel na lestvici, težko pa bi rekel, kje so njegove meje. Nekajkrat sem z njim treniral, nisem pa ga velikokrat videl na dvobojih. Predstavljam si, da bo kar nekaj časa uvrščen med najboljših 70 ali 80 igralcev na svetu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.