Šport
26 ogledov

Murray okrcal ITF zaradi Bedeneta

Aljaž Bedene Reševalni pas/Twitter
Britanski teniški zvezdnik Andy Murray je odločitev Mednarodne teniške zveze (ITF), ki Slovencu z britanskim potnim listom Aljažu Bedenetu ne dovoli nastopa za Britanijo v tem tekmovanju, označil za "nespoštljivo".

Aljaž Bedene zaradi (ne)odločitve Mednarodne teniške zveze (ITF) prihodnji teden ne bo smel zaigrati za reprezentanco Velike Britanije proti Belgiji v finalu Davisovega pokala.

Številka ena britanskega in številka dve svetovnega tenisa Andy Murray bi pomoč 26-letnega Bedeneta, še kako potreboval. Bedene je trenutno 45. igralec sveta, ITF pa mu ne dovoli nastopa za novo domovino.

"Vem, da ga je ta sklep zelo prizadel. Udeležil se je tudi zaslišanja v Pragi, kjer so mu samo dejali, da odločitve niso sprejeli. Lahko bi mu sporočili, da odločitve ne bo, da jo bodo sprejeli šele marca in bi mu prihranili pot v Prago," je za BBC dejal Murray.

Pravila Davisovega pokala po novem velevajo, da igralec v tem tekmovanju ne more igrati za novo domovino, ampak Bedene, ki v Veliki Britaniji živi od leta 2008, se je na odločitev pritožil, saj je vlogo za nov potni list oddal pred spremembo pravilnika.

Naslednje zasedanje Mednarodne teniške zveze na temo Badene, kjer bodo "upoštevali pravice vseh vpletenih strani", bo 20. in 21. marca 2016. Britanija se bo med 27. in 29. novembrom v Gentu proti Belgiji potegovala za prvi naslov zmagovalca Davisovega pokala po letu 1936.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.