Šport
102 ogledov

Murray si želi, a ne ve, če je možno

Andy Murray
Škotski teniški igralec Andy Murray pet tednov po operacija kolka, s katero želi podaljšati kariero, ne čuti več bolečin.

Nekdanji prvi igralec sveta Andy Murray pravi, da si močno želi igranja na najvišji ravni, a obenem priznava, da še ne ve, če bo to možno. "Zdaj sem veliko bolj srečen, kot sem bil v zadnjem letu, saj ne čutim več bolečin, s katerimi sem dolgo živel," je dejal 31-letni Murray in dodal: "Želim še naprej igrati, to sem dejal že v Avstraliji. Vendar ne vem, če bo to možno."

Tako se v svojih prvih javnih izjavah po operaciji, med katero so mu zdravniki v kolk vstavili kovinski vsadek, tudi ni zavezal nastopu na letošnjem Wimbledonu. Na sveti travi All England cluba je namreč v začetku leta, ko je zaradi bolečin resno razmišljal o koncu kariere, nameraval skleniti poklicno pot.

To možnost je omenjal na emocionalni novinarski konferenci pred letošnjim odprtim prvenstvom Avstralije, ko je naznanil, da mu bolečine v kolku po lanski prvi operaciji preprečujejo vrnitev v vrh moškega tenisa. Kasneje je po porazu na prvem turnirju za grand slam v maratonskem dvoboju uvodnega kroga proti Špancu Robertu Bautisti Agutu sicer nekoliko spremenil izjave in izrazil željo po nadaljevanju kariere.

andy murray OP Avstralije Šport Murray po epskem dvoboju odšel v solzah

Zato se je tudi odločil za drugo operacijo kolka, ki bi mu v najboljšem primeru omogočila vrnitev. "Okrevanje je počasno, a kar dobro napreduje. Zdaj rabim še nekaj časa, da vidim, kako bodo stvari napredovale. Vsekakor si še želim tekmovati, če bo to možno."

Doslej se po tovrstni operaciji noben teniški igralec še ni vrnil v konkurenci posameznikov. Med dvojicami je sicer to v zadnjem letu uspelo Američanu Bobu Bryanu. Ta je v legendarnem paru z bratom Mikom nedavno celo znova osvojil turnir ATP, slavila sta v Delray Beachu.

Murray sicer ob želji po nadaljevanju aktivnega igranja na glas razmišlja tudi o karieri po poklicnem tenisu. "Želim videti, kaj je tisto, kar bi počel, ko zaključim z aktivnim igranjem. Imam druge interese. Lahko bi šel v trenerske ali komentatorske vode ali podobne reči, o tem bom bolj razmišljal in se odločil, ko končam z igranjem," je še dodal.

andy murray Šok Šport Nekdanji prvi igralec sveta se je zlomil pred novinarji
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.