Šport
18 ogledov

Muršak prvič podal za gol

Anže Kopitar Reuters
Jan Muršak je v svoji drugi tekmi letošnje sezone lige NHL dosegel prvo točko. Pri zmagi Detroita, ki je na gostovanju Dallas premagal po izvajanju kazenskih strelov (3:2), je podal za prvi gol Rdečih kril. Podajo je proti Vancouvru vknjižil tudi Anže Kopitar.

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je z ekipo Los Angelesa na gostovanju v Vancouvru v severnoameriški ligi NHL po kazenskih strelih premagal domačo ekipo s 3:2. Kopitar je v dobrih 24 minutah na ledu sprožil tri strele in zbral eno podajo. Odločilni gol na tekmi je zabil Mike Richards.

Kralji so tekmo dobro začeli, povedli z 1:0 in 2:1, toda v 46. minuti je David Booth izenačil in izsilil podaljšek. Tudi v njem ni prišlo do odločitve, tako da sta moštvi o zmagovalcu odločili s kazenskimi streli. Pri teh sta bila pri Kalifornijcih uspešna Justin Williams in Richards, za Vancouver pa je zadel Alexandre Burrows. Kralji so tako prišli do 23. zmage v sezoni in imajo 55 točk, Vancouver ima 28 zmag in pet točk več.

Zmage se je veselil tudi Detroit, ki je prav tako po izvajanju kazenskih strelov s 3:2 premagal Dallas. Jan Muršak je na led lige NHL po težki poškodbi stopil šele drugič v sezoni in podal Tomasu Holmströmu za prvi gol na tekmi. Muršak je na ledu prebil 22 minut, dvakrat pa je poskusil s strelom na vrata nasprotnika. Edini uspešen izvajalec kazenskih strelov je bil Jiri Hudler, ki je Richarda Bachmana ukanil z "backhandom".

NHL, izidi:
Vancouver Canucks : Los Angeles Kings 2:3 (kazenski streli)
(Anže Kopitar v 25 minutah ena podaja, trije streli za Los Angeles)

Toronto Maple Leafs : Ottawa Senators 2:3

New Jersey Devils : Winnipeg Jets 5:1

Philadelphia Flyers : Minnesota Wild 5:1

Pittsburgh Penguins : Carolina Hurricanes 2:1 (kazenski streli)

Washington Capitals : New York Islanders 0:3

Columbus Blue Jackets : Edmonton Oilers 4:2

New York Rangers : Nashville Predators 3:1

Tampa Bay Lightnings : Boston Bruins 5:3

Dallas Stars : Detroit Red Wings 2:3 (kazenski streli)
(Jan Muršak v 22 minutah ena podaja, dva strela za Detroit)

San Jose Sharks : Calgary Flames 2:1 (kazenski streli)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.