Šport
18 ogledov

Odličnega Kopitarja grdo obdelali

Anže Kopitar je vpisal eno točko in nov poraz. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Anže Kopitar je v četrtek izvedel, da letos ni bil izbran na tekmo zvezd (All-Star). Slovenski hokejski zvezdnik je proti Dallasu pokazal, da tja prav gotovo sodi, a tudi dve podaji in zadetek niso bili dovolj za zmago Los Angeles Kings. Za nameček so ga grobo podrli in spravili z igrišča.

Ekipa Los Angeles Kings je v eni izmed 11 tekem večera v severnoameriški hokejski ligi NHL na domačem ledu po kazenskih strelih izgubila v dvoboju z ekipo Dallas Stars s 4:5. Anže Kopitar, slovenski zvezdnik v dresu gostiteljev, je dosegel gol in dve podaji, kljub trem točkam Kopitarja pa so Kralji ostali brez zmage.

Za nameček je Hrušičana osem minut pred koncem tekme grobo na tla podrl Brenden Morrow, tako da se Kopitar ni več vrnil v igro in moštvu pomagal pri izvajanju kazenskih strelov. Gorenjec je več minut nepremično ležal na ledu, z grobim Morrowom pa je s pestmi obračunal Mike Richards.

Trener Los Angelesa Darryl Sutter je navijače pomirjal in dejal, da misli, da bo s prvim zvezdnikom Kraljev vse v redu in da jo je odnesel zgolj z okrvavljenim nosom, a bo o zdravstvenem stanju Kopitarja več znanega jutri. Tekmo je odločil Loui Eriksson z dvema goloma v rednem delu in odločilnim zadetkom v kazenskih strelih. Eriksson je na 4:4 izenačil v 15. minuti zadnje tretjine ob igralcu več na ledu.

Po težki poškodbi se je na led lige NBA vrnil drugi Slovenec Jan Muršak, ki je za Detroit, ki je Phoenix premagal s 3:2, igral 10 minut in 34 sekund ter trikrat streljal na gol nasprotnika.

Liga NHL:
Los Angeles Kings : Dallas Stars 4:5 (kazenski streli)
(Anže Kopitar gol in dve podaji v 19:51 za Los Angeles)

Detroit Red Wings : Phoenix Coyotes 3:2 (kazenski streli)
(Jan Muršak za Detroit ni igral)

Boston Bruins : Montreal Canadiens 2:1

New York Islanders : Philadelphia Flyers 2:3

New York Rangers : Ottawa Senators 0:3

Tampa Bay Lightning : Carolina Hurricanes 2:5

St. Louis Blues : Vancouver Canucks 2:3 (podaljšek)

Nashville Predators : Colorado Avalanche 3:2 (podaljšek)

Winnipeg Jets : San Jose Sharks 0:2

Chicago Blackhawks : Minnesota Wild 5:2

Calgary Flames : Anaheim Ducks 1:0 (podaljšek)

Komentarjev 1