Šport
13 ogledov

Kralji do zmage po nogometno

Anže Kopitar je uspešno izvedel kazenski strel, a to ni bilo dovolj za 46. zmago Žurnal24 main
Kralji iz Los Angelesa so z nogometnim rezultatom 1:0 premagali Kojote iz Phoenixa, Anže Kopitar pa ni zabeležil točke.

Hokejisti moštva Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem so prišli do nove zmage. Po podaljšku so z golom Drewa Doughtyja, ta je zadel po 38 sekundah dodatnega dela, v domači dvorani ugnali Phoenix z nogometnih 1:0. To je bil sicer prvi zadetek kanadskega branilca po 10. novembru. Kopitar je na tekmi poskusil z dvema streloma na gol.

"Fantje trenutno igrajo zelo dobro. Novi trener odlično opravlja svoje delo, ne dovoli nam, da za trenutek stopimo s stopalke za plin. Zelo trdo delamo," je po zmagi novega trenerja Darryla Sutterja pohvalil Doughty. Pod Sutterjevim vodstvom so Kralji sicer dobili pet od osmih tekem, na zadnjih devetih dvobojih pa so prišli vsaj do točke. Od klubskega rekorda v tej kategoriji jih ločita le še dve tekmi.

Med najzaslužnejšimi za uspešen niz je tudi vratar Jonathan Quick. Ta je na dvoboju s Kojoti zaustavil 22 strelov na svoj gol in prišel do šestega shutouta v tej sezoni, že 20. v karieri. "Ni pomembno, na kakšen način pridemo do zmage. Pomembni sta novi dve točki in dejstvo, da se vzpenjamo po lestvici," je po tekmi s Phoenixom dejal vratar Kraljev. Te ob polovici sezone, odigrali so 41 tekem, le še točka loči od vodilnega moštva pacifiške divizije. San Jose je sicer odigral kar štiri tekme manj kot Los Angeles.

Ostali rezultati:

New York Rangers : Florida Panthers           3:2* 
Toronto Maple Leafs : Winnipeg Jets           4:0
Boston Bruins : Calgary Flames                   9:0
Philadelphia Flyers : Chicago Blackhawks   5:4
Ottawa Senators : Tampa Bay Lightning       4:1
Nashville Predators : Dallas Stars                 1:4
St. Louis Blues : Edmonton Oilers                4:3
San Jose Sharks : Columbus Blue Jackets    2:1

* - podaljšek

 

 

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.