Šport
14 ogledov

Muršakov Detroit poražen v podaljšku

detroit red wings Reuters
Ekipa Detroit Red Wings je v severnoameriški hokejski ligi NHA doma po podaljšku izgubila v dvoboju s St. Louis Blues. Slovenski reprezentant Jan Muršak za gostitelje ni igral, dvoboj pa je odločil Alex Steen z golom, ki ga je zabil po 52 sekundah podaljška.

Rdeča krila so z goloma Slovaka Tomáša Tatarja in Drewa Millerja po osmih minutah igre vodila z 2:0, a so Rus Vladimir Tarasenko, Chris Stewartin in Patrik Berglund poskrbeli za preobrat, podaljšek pa je za domače izsilil Rus Pavel Dacjuk. St. Louis je tako prekinil niz petih zaporednih porazov.

erik karlsson | Avtor: Reuters Reuters
Največ golov v treh sredinih tekmah je padlo v Calgaryju, kjer so domači s 7:4 ugnali Dallas. Točo golov je napovedala že prva tretjina, v kateri so domači povedli s 4:1, nato pa prednost treh golov zadržali do konca. Junak tekme je bil domači napadalec Mike Cammalleri, dosegel je tri gole, ki so bili njegovi prvi v sezoni; zadnje tri tekme zaradi poškodbe ni igral. Pri Dallasu, ki je izgubil prvič po štirih zmagah, je Brenden Morrow dosegel dva zadetka.

Sezona je najbrž že končana za Erika Karlssona, ki je bil v minuli sezoni razglašen za najboljšega obrabnega igralca lige. Dvaindvajsetletni Šved se je poškodoval v drugi tretjini tekme med njegovo Ottawo Senators in ekipo Pittsburgh Penguins, ki jo je dobila slednja s 4:2. Napadalec moštva Penguins Matt Cooke ga je od zadaj zadel v bližino levega gležnja, zato so morali Karlssonu pomagati, da je zapustil ledeno ploskev. Iz Ottawe so pozneje sporočili, da bo moral na operacijo ahilove tetive.

Gosti, ki že nekaj časa igrajo tudi brez poškodovanega Jasona Spezze, utehe niso mogli iskati niti v rezultatu, pokopala pa sta jih James Neal in Sidney Crosby. Prvi je dvakrat zatresel mrežo, domači zvezdnik pa je ob zadetku zbral še dve podaji.

Liga NHL, rezultati:

Pittsburgh Penguins : Ottawa Senators 4:2
Neal 2, Crosby, Dupuis; Da Costa, O'Brien

Detroit Red Wings : St. Louis Blues 3:4*
Tatar, Miller, Datsjuk; Berglund, Tarasenko, Stewart, Steen

Calgary Flames : Dallas Stars 7:4
Cammalleri 3, Bouwmeester, Hudler, Cervenka, Glencross; Morrow 2, Nystrom
* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.