Šport
16 ogledov

Muršakovi doživljajo krizo

Jan Muršak (v sredini) se je pridružil stari jati. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Jan Muršak z Detroitom v ligi NHL doživlja veliko krizo. Rdeča krila so doživela nov poraz, že petega v nizu in sedmega na zadnjih osmih srečanjih, tokrat doma proti Washingtonu (3:5).

Za Washington je dva zadetka dosegel Aleksej Ovečkin, Jan Muršak pa je na ledu prebil dobrih sedem minut in enkrat sprožil strel na nasprotna vrata. Washington je po 20 minutah vodil že s 3:0.

"To je bila verjetno najboljša tretjina, ki smo jo odigrali v celem letu. Po prvi četrtini sem razmišljal: 'To je Washington Capitals. Tako lahko igramo'," je po tekmi navdušeno razložil Jason Chimera, ki igra za Washington. Slabše volje pa je bil po tekmi branilec Detroita Niklas Kronwall: "Ne smemo sedeti in se smiliti sami sebi. Tako ne bomo prišli nikamor. Moramo najti način, kako se spet sestaviti kot ekipa in iti naprej, moramo misliti pozitivno."

Za zmagovalno moštvo so se poleg Ovečkina med strelce vpisali še Mike Knuble, Keith Aucoin in Chimera, Aleksander Semin in Marcus Johansson sta vsak po dvakrat podala za gol, Branden Holtby pa je zbral 30 obramb. Za rdeča krila so zadeli Kyle Quincey, Todd Bertuzzi in Danny Cleary, Brendan Smith pa je vpisal dve podaji.

Od ostalih rezultatov velja izpostaviti poraz San Joseja proti Anaheimu (3:5), ki se z Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja poteguje za zadnje, osmo mesto za končnico na zahodu ter zmago New Yorka v lokalnem derbiju z New Jerseyjem (4:2). New York je tako druga ekipa ob St. Louisu na zahodu z zagotovljenim mestom v končnici.

Boston je kar z 8:0 odpravil Toronto. Benoit Pouliot je zadel dvakrat, Brian Rolston je zadetku dodal še tri podaje, med strelci pa so na koncu bili še Chris Kelly, Gregory Campbell, Brad Marchand, Zdeno Chara in Tyler Seguin. Vratar Bostona Tim Thomas je prišel do petega "shuouta" v tej sezoni, Toronto pa je proti njegovem golu sprožil le 13-krat. Buffalo je s 7:3 ugnal Tampo, na Floridi pa sta po dvakrat zadela Marcus Foligno in Jason Pominville, po enkrat pa so bili natančni Drew Stafford, Corey Tropp in Brad Boyes. Ob šestem porazu Tampe so zadeli Bruno Gervais, Trevor Smith in Ryan Malone. Minnesota je po zaslugi Erika Christensena in Kyla Brodziaka z 2:0 premagala Vancouver.

NHL, izidi:
Detroit Red Wings : Washington Capitals 3:5
(Jan Muršak je igral 7:43 minute za Detroit)

New York Rangers : New Jersey Devils 4:2

Boston Bruins : Toronto Maple Leafs 8:0

Tampa Bay Lightning : Buffalo Sabres 3:7

Minnesota Wild : Vancouver Canucks 2:0

San Jose Sharks : Anaheim Ducks 3:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.