Šport
21 ogledov

"Na ledu delujemo dosti bolje"

Fabian Dahlem Saša Despot
Nekaj več kot dva tedna ločita hokejiste v ligi Ebel od začetka sezone. Pri edinem slovenskem udeležencu tekmovanja so v zadnjih tednih sestavljali ekipo, tudi s tujimi okrepitvami, danes pa so se novi igralci, med njimi tudi slovenski reprezentant Andrej Tavželj, predstavili v Ljubljani.

Na predstavitvi je sicer manjkal predsednik Marko Popovič, ki v ozadju vodi reševanje kluba. Ljubljanska ekipa se je znašla v nezavidljivem položaju. Pred dnevi pa je okrožno sodišče v Ljubljani izdalo sklep o potrditvi poenostavljene prisilne poravnave, tako da se bodo v klubu zdaj lotili načrta za finančno prestrukturiranje.

Tako so na predstavitvi, na kateri so se v klubu tudi pohvalili, da so v prvih desetih dneh prodali tudi že 94 letnih vstopnic, bolj posvetili tekmovalnemu delu. Sedmi sili so se predstavili Kanadčani Olivier Roy, Stefan Chaput in Guillaume Desbiens, Avstrijec Roland Kaspitz, pa tudi slovenski reprezentančni branilec Andrej Tavželj, ki je poleti sprva treniral pri zmajih, potem pa tudi sklenil pogodbo.

"Upam, da se bo govorilo le o stvareh na ledu"

"Poleti ni bilo nobene ponudbe. Mogoče sem bil izbirčen, predvsem z lokacijo. Želel sem biti bližje doma po vseh teh letih, postajam starejši, žena je ostajala doma ... To je bila želja zaradi družine, potem pa je prišla ponudba iz Olimpije. Začel sem trenirati, potem pa se je nadaljevalo s podpisom pogodbe. Zdaj sem tukaj in sem vesel, da sem dobil priložnost. Pogodba je enoletna, imam možnost od nje odstopiti, a upam, da so tega ne bo prišlo," je novo pot do zeleno-belega dresa opisal Tavželj.

"Dogajanje v klubu sem spremljal bolj površno. Do neke mere me ni zanimalo, ko pa sem prišel domov in videl, da se stvari dogajajo, predvsem prisilna poravnava, ter da je v zgodbo vstopil Marko Popovič, me je začelo zanimati. Gre nenazadnje tudi za dolg, ki ga ima klub do mene. Zdaj gre za načrte za naprej in glede na to, kako je predsednik zgodbo predstavil, je vse skupaj dovolj realno in uresničljivo. Upam, da se bo izšlo in bo lahko Olimpija spet zadihala in se bo govorilo samo o stvareh na ledu," pa je še dejal o dogajanju ob ledu.

Občutek je dober

Trener Fabian Dahlem je bil v napovedih sezone zadržano optimističen. "Seveda bi si želeli biti boljši kot lani. Za zdaj je še prezgodaj ocenjevati. Videli bomo, kako se bo razvijalo, a sem zadovoljen z delom, s pristopom. Lahko rečem, da smo videti bistveno bolje in z več karakterja kot lani v tem času, delujemo bolj usklajeno, zadovoljen sem z novimi igralci. Imamo še nekaj tednov, prve tri prijateljske tekme so bile solidne, še vedno pa je dovolj prostora, da se popravimo," je razmišljal nemški strateg.

"Res pa je, da še nismo igrali z najmočnejšimi ekipam, prave testne tekme nas še čakajo. Smo napredovali v primerjavi z lani, fantje že vedo, kaj zahtevam, še vedno pa je veliko dela. Občutek je dober, vzbuja samozavest in na tem bomo gradili. O novih imenih pa še nismo rekli zadnje besede. Še vedno iščemo na trgu ... bomo videli, za zdaj pa sem zadovoljen s temi, ki so tu," še dodaja Dahlem.

Čeprav sta Avstrija in Slovenija veliki tekmeci na hokejskem področju, pa doslej v slovenskem klubu Avstrijci še niso igrali. Led bo prebil Kaspitz. "Ekipa ima karakter, atmosfera v slačilnici je dobra. Smo mladi, nekateri pa imajo tudi že izkušnje v tej ligi. Okrepitve morajo narediti svoje in mislim, da bomo dobra ekipa. Ne bo nas lahko premagati, smo hitri, tako da lahko nekaj naredimo. Slovenske hokejiste seveda poznam, že vse življenje igram proti njim. Bo pa zanimivo zdaj, ko sem član te ekipe in v dvorani, v kateri sem že doživel precej porazov."

Zeleno-beli so za zdaj odigrali tri prijateljske tekme, dve od teh za zaprtimi vrati, in imajo zmago proti Budimpešti in Jeseničanom, izgubili so z Dunajčani. Naslednja jih čaka v četrtek v Beljaku, konec tedna še en derbi v Podmežakli. Zares pa se bo začelo 12. in 13. septembra, ko bosta na sporedu prvi tekmi lige Ebel, obe na domačem ledu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.