Šport
11 ogledov

"Na parketu bomo pustili srce"

Edo Murić Slovenija Ukrajina EuroBasket Domžale Saša Despot
Edo Murić bo nastopil na svojem drugem članskem evropskem prvenstvu. Pravi, da bo Slovenijo pred domačimi gledalci krasila borbenost, agrsivnost in odlična igra v obrambi. Želi čim dlje.

"V Litvi sem bil star 19 let, na prvenstvo sem pravzaprav prišel iz reprezentance do 20 let. Zaigral sem s fanti, ki so bili v otroštvu moji idoli. Spremljal sem njihove karier, vzpone in padce. Bilo mi je zelo v čast, da sem lahko igral z njimi. Imel sem tudi nekaj treme, saj nisem vedel, kaj pričakujejo od mene," se je prvega nastopa za izbrano vsrto spomnil Edo Murić. Košarkar Krke pravi, da je zdaj popolnoma drugače: "Ko daš skozi eno veliko tekmovanje, se to spremeni. Zdaj vsi vedo, kaj lahko dam tej reprezentanci. Po najboljših močeh se bom trudil, da bom fantom v pomoč in da bomo skupaj naredili dober rezultat."

"Želim si predvsem to, da bi vsi ostali zdravi do prvenstva. Da bomo na prvenstvu igrali dobro obrambo, da nas bo krasila največja možna borbenost, da bomo agresivni. V vsako tekmo bomo zagotovo šli stoodstotno, a v košarki kdaj tudi ne odloči znanje, ampak sreča in dnevna forma. Na parketu bomo puščali srce. Upam, da bomo imeli odlično podporo s tribur, skupaj z navijači pa bomo poskušali priti do četrtfinala. Tam odloča ena tekma. Želim si, da bi prišli čim dlje," je svoja pričakovanja predstavil mlajši od bratov Murić.

Zaradi poškodbe bo domači EuroBasket moral izpustiti njegov brat Dino. "Prepričan sem, da bi bil v reprezentanci, če se ne bi poškodoval. Med sezono je bil nekajkrat najkoristnejši igralec kola tako v ligi ABA kot v državnem prvenstvu, igral je zelo dobro. Pričakoval sem, da bova skupaj poklicana na priprave, tega sem se resnično veselil. A v športu je pač tako ... Zelo me je prizadelo, da bo moral izpustiti EP. Upam, da se bo čim prej pozdravil in da bova skupaj zaigrala že čez leto dni na svetovnem prvenstvu," je dejal Edo.

Če se želi Slovenija uvrstiti na SP, ki ga bo naslednjo leto gostila Španija, morajo slovenski košarkarji na tokratnem EP osvojiti šesto ali sedmo mesto, odvisno od tega, katero mesto bo osvojila gostiteljica naslednjega velikega tekmovanja. Uvrstitev na SP je tudi cilj, ki so si ga pred EuroBasketom zastavili vodilni možje na Košarkarski zvezi Slovenije.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.