Šport
22 ogledov

''Tekma proti Makedoniji bo težja''

Edo Murić Slovenija Ukrajina EuroBasket Domžale Saša Despot
Slovenska košarkarska reprezentanca je z zmago otvorila niz pripravljalnih tekem za Eurobasket 2013.

Varovanci Božidarja Maljkovića so v Domžalah zlahka opravili z Ukrajino (74:46) in se kljub odsotnosti Jake Lakovića, Boštjana Nachbarja, Mirze Begića in Jake Brodnika veselili prve zmage. Okrnjena je bila tudi ukrajinska zaseba, kjer so manjkali Artur Dozdov, Vjačeslav Kravcoc in Sergej Gladir.

Največ točk za zmago Slovenije je prispeval Edo Murić (13), ki je po tekmi dejal, da fante proti Makedoniji čaka veliko težje delo. "Za nami je najtežji del priprav. Noge so težke, zato moramo biti zadovoljni z zmago. Čaka nas še veliko tekem, na katerih se bomo skušali čim bolje uigrati in povezati ekipo v celoto. Prepričan sem, da nas v nedeljo proti Makedoniji čaka precej težje delo,'' je povedal Murić, ki je z dvema trojkama v zaključku prve četrtine Sloveniji pomagal do prve občutne prednosti na tekmi, ki je do konca samo še naraščala.

Naslednja pripravljalna tekma slovenskih košarkarjev bo 28. julija, ko se bodo v Litiji pomerili z reprezentanco Makedonije. ''Treba bo ponoviti takšen pristop, se spustiti v kontakt igro in upati na zmago," je zaključil Murić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.