Šport
28 ogledov

Na polmaratonu tudi posebna tekmovalka

Ludivine, psička, polmaraton cnn.com
Tekači na polmaratonu v Alabami so imeli večjo konkurenco kot so mislili.

Na polmaratonu Elkmont v Alabami se je med deseterico najboljših uvrstil tudi tekmovalec na štirih nogah. Psičko Ludivine, ki živi na kmetiji blizu starta trase, je lastnica izpustila na prosto za nekaj časa, štirinožna junakinja pa se je odločila, da bo sodelovala na 21 kilometrov dolgi preizkušnji.

"Njena lastnica nikoli ne teče. To naredi zgodbo še toliko boljšo," je po podvigu štirinožne tekmovalke za CNN dejala direktorica teka  Gretta Armstrong.

April Hamlin, lastnica Ludivine, o celotnem dogodku ni videla nič, nato pa jo je poklical sosed in ji povedal, da je njena psička postala slavna.

Ludivine, psička, polmaraton | Avtor: cnn.com cnn.com
"Kot kaže je odšla na start tekme in začela teči, ko so se na progo pognali tekmovalci. Ostajala je s tekači na prvih mestih, tu in tam je le malce odtavala, da je kaj povohala, se vrgla v vodo, nato pa se je vselej vrnila v dirko. Na progi je bila vseh 21 kilometrov, končala pa je kot sedma. Bila je prva v ženski konkurenci," je Hamlinova dejala navdušenim ameriškim medijem.

Ludivine je bila sedma med 165 tekmovalci, njen čas pa je znašal nekoliko manj kot uro in pol. Dobila je tudi priznanje za sedmo mesto, čeprav se uradno ni prijavila na tekmovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.