Šport
7 ogledov

Na SZS imajo novega direktorja

Enzo Smrekar Mediaspeed.net
Smučarska zveza Slovenije bo, kot kaže, v novo sezono zakorakala z novim direktorjem. Namesto Jurija Žureja, ki je minuli mesec odstopil, bo direktorsko funkcijo na zvezi prevzel Jožko Križan, dosedanji poslovni vodja panoge za alpsko smučanje.

Jožko Križan, ki se je pred letošnjim prihodom na smučarsko zvezo ukvarjal s področjem marketinga na Olimpijskem komiteju Slovenije, je izbral predsednik Smučarske zveze Slovenija Enzo Smrekar. Predlog za Križanovo imenovanje za novega direktorja SZS je uvrstil na prvo naslednjo redno sejo izvršilnega odbora zveze, ki bo v torek, 22. septembra, v prostorih SZS na Podutiški v Ljubljani.

Jurij Žurej je odstopno izjavo podal minuli mesec. Kot razlog za odstop je navedel nenehne napade nanj s strani predstavnikov društev, članic zveze v povezavi z razdeljevanjem finančne pogače. Predsednik zveze Smrekar je njegovo odločitev sprejel, a s pogojem, da še naprej opravlja delo direktorja s polnimi pooblastili, predvidoma do konca nove tekmovalne sezone oziroma dokler ne poišče ustrezne zamenjave. Vendar pa za takšno podaljševanje ne bo potrebe, saj je Smrekar manj kot mesec dni po Žurejevem odstopu našel zamenjavo zanj.

"Kapljo čez rob je prelilo dejstvo, da se zadnjih nekaj mesecev konstantno ukvarjam z nepomembnimi stvarmi, metanji polen pod noge, namesto da bi se ukvarjali s tem, zaradi česar sem tudi prišel, se pravi finančno sanacijo, optimizacijo procesov, sem se moral ukvarjati z odgovori na najrazličnejše anonimke, inšpekcijske prijave, grožnje s kazenskimi postopki. Sem sem prišel zaradi športa, na tak način pa športu ne moremo pomagati, zato sem se tudi s predsednikom usedel in mu povedal, da mi absolutno preveč časa jemljejo stvari, ki nimajo nobene zveze z mojim delom, in mu vrnil svoj mandat. Sem pa mu pripravljen do konca sezone še pomagati," je takrat dejal Žurej.

Na dnevnem redu septembrske seje izvršilnega odbora bo tudi obravnava pisma Smučarskega kluba Triglav Kranj s predlogom delnega prevzema obveznosti iz naslova dolgov iz izgradnje skakalnice s strani SZS, imenovanje predstavnika iz vrst Zbora za biatlon v Center d.o.o., potrditev sklepa Zbora za biatlon o pooblastilu ŠD Pokljuka za oblikovanje organizacijskega komiteja za organizacijo Svetovnega prvenstva 2020 ter prenos finančnih sredstev panog iz centralnega računa SZS na račun panog.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.