Šport
24 ogledov

Na tekmi v San Franciscu dva ustreljena

49ers raiders nfl EPA
Dva moška sta bila ustreljena na parkirišču stadiona Candlestick Park po tekmi predsezone lige NFL med San Francisco 49ers in Oakland Raiders, tretji pa je bil na samem stadionu pretepen, da je omedlel. Policija nima osumljencev.

Liga NFL ne velja za tekmovanje, kjer bi med seboj obračunavali navijači, in tudi v tem primeru, pa čeprav gre za sosedski dvoboj San Francisco 49ersov in Oakland Raidersov, za zdaj ni dokaza, da je šlo za obračun med navijači. Štiriindvajsetletnik je utrpel tako hude strelne rane, da se v bolnišnci še bori za življenje, štiri leta mlajši udeleženec pa nima smrtno nevarnih ran. Policija je sporočila, da nima osumljenca, niti niso nikogar pridržali. Šlo naj bi za dva ločena strelska napada, saj sta bili žrtvi najdeni na različnih koncih parkirišča pred stadionom Candlestick Park.

To pa ni vse, kar se je krvavega dogajalo na drugi tekmi predsezone lige NFL, ki se sicer z rednim delom sezone začne drugi septembrski konec tedna. Med samo tekmo je bil v enem od stranišč stadiona do nezavesti pretepen 26-letnik. Tudi v tem primeru policija ni nikogar prijela. Župana San Francisca in Oaklanda, Ed Lee in Jean Quan, sta dejanja že obsodila. "Incident na Candlestick Parku je povsem nesprejemljiv in bo preganjan s strani oblasti," sta zapisala v skupni izjavi za javnost. Pred petimi meseci je bil navijač San Francisco Giantstov (bejzbolska liga MLB) napaden pred Dodger Stadiumom v Los Angelesu in tako se zdaj poraja vprašanje preslabe varnosti na ameriških stadionih, kjer v preteklosti tovrstnih dogodkov ni bilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.