Šport
21 ogledov

Slovo najboljšega lovilca desetletja

randy moss new england patriots
1/6
EPA
Randy Moss, bržkone najboljši lovilec zadnjega desetletja v ligi NFL, je oznanil konec svoje kariere. Po slabši lanski, 13. sezoni ni več dobil prave ponudbe in tako sklenil, da je to to. Rekorder po največ ujetih touchdownih v eni sezoni je ostal brez prstana.

Največ ujetih touchdownov v debitantski sezoni (17 z Minnesoto Vikings leta 1998) in največ ujetih touchdownov v eni sezoni (23 z New England Patriots leta 2007). To sta rekorda, po katerem si bomo zapomnili Randyja Mossa. Danes 34-letni lovilec, eden najboljših v zadnjem desetletju v NFL, je po 13 letih v najmočnejši ligi ameriškega nogometa sklenil končati kariero, saj ni več dobil prave ponudbe. "Ko sva pretehtala vse ponudbe, se je odločil, da se upokoji," je sporočil njegov agent Joel Segal. Lani ni bil več dobri stari Moss, zamenjal je tri klube in tako zanj med moštvi z možnostmi za Super Bowl očitno v teh norem tednu po koncu lockouta ni bilo prostora.


Moss je bil leta 1998 prvi izbor na naboru. Večino kariere je preigral za Minnesoto Vikings. Že v svoji prvi sezoni si je prislužil povabilo na Pro Bowl (All-Star tekmo lige NFL). Kasneje je na njem nastopil še šestkrat. Po Vikingsih je odšel k Oakland Raidersom. Ko smo že mislili, da je njegova kariera v zatonu, pa mu je pri New England Patriotsih priložnost dal trener Bill Bellichick. V navezi s podajalcem Tomom Bradyjem je Moss spet zablestel. V sezoni 2007 je ujel 23 touchdownov, brez poraza so prišli na Super Bowl, kjer pa so jih šokirali New York Giants. Lani je iz Patsov odšel v Vikingse in nato v Tennessee Titanse, kariero pa je končal s 153 touchdowni (drugi najboljši lovilec v zgodovini), s 14.858 ujetimi jardi (peti) in 954 ujetimi žogami (osmi).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.