Šport
24 ogledov

Vrača se nogomet! Pa tudi dedi Favre!?

Brett Favre (september, 2007) EPA
V NFL se lockout končuje. Igralci bodo v ponedeljek podpisali novo kolektivno pogodbo in tako se bodo v sredo lahko začele priprave na sezono 2011. Najprej se bodo podpisovale pogodbe s prostimi igralci. In glej ga zlomka, že se je pojavilo ime 42-letnega Bretta Favra.

Lastniki in igralci lige ameriškega nogometa NFL so se konec tedna sporazumeli še o zadnjih točkah v novi 10-letni kolektivni pogodbi in tako se bo skoraj petmesečni lockout, ki je grozil začetku sezone 2011, v začetku tega tedna končal. Lastniki so novo pogodbo podpisali že v četrtek, igralci (okoli 1.900 jih je) pa naj bi o njej glasovali in jo nato tudi podpisali ta ponedeljek. Združenje igralcev je za ponedeljek že napovedalo novinarsko konferenco. Pričakovati je, da se bo podpisovanje pogodb in trgovanje igralcev lahko začelo v sredo, pripravljalni kampi pa v petek. Prve tekme predsezone sledijo drugi konec tedna v avgustu, redni del sezone pa se začenja septembra.

Podrobnosti iz nove kolektivne pogodbe niso znane, a po novem naj bi lastniki prejeli 53 odstotkov zaslužka devetmilijardnega posla, kakršen je NFL, igralci pa 47 odstotkov (po starem 50-50). Podaljšanja rednega dela sezone s 16 na 18 tekem očitno ne bo. Salary cap (zgornja meja za plače igralcev) pa bo 120 milijonov ameriških dolarjev.

Prve govorice o peti vrnitvi Bretta Favra

Lockout je končan. Čas je za podpisovanje pogodb in intenzivne treninge, saj se prve tekme predsezone nezadržno bližajo. In čas je za ... nadaljevanje telenovele o Brettu Favru! Eden najboljših podajalcev vseh časov, ki ima rekordov nekajkrat več kot Michael Schumacher, se je po lanski sezoni upokojil. Že četrtič. Pozimi je dejal, da je zdaj pa čisto zares konec. A glej ga zlomka: pojavile so se govorice, da si ga za rezervo Michaelu Vicku želijo Philadelphia Eagles. Favra v javnosti ni bilo že nekaj mesecev. Ali kaj trenira ali pa se po svoji posesti le prevaža s traktorjem in skrbi za vnuke, se ne ve. A če se je kdo sposoben vrniti z minimalno treninga, je to Brett. Se je pa na govorice prek Twitterja že odzval Vick, lani drugi najboljši igralec v ligi: "V čast bi mi bilo, da bi imel Bretta Favra za rezervo. Čudovito bi se bilo učiti, kako se poigravati z obrambo, kot se je on vso svojo kariero."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.