Šport
43 ogledov

Nadal na robu solz: To je del življenja

rafael nadal tiskovna konferenca op avstralije
1/7
Reuters
Najboljši tenisač na svetu Rafael Nadal je po porazu proti Stanislasu Wawrinki čestital svojemu nasprotniku in zatrdil, da poškodba hrbta ni resna.

Španec Rafael Nadal je na čustveni tiskovni konferenci, kjer so ga za nekaj trenutkov premagale solze, čestital Stanislasu Wawrinki, ki si je v Melbournu priigral prvi grand slam v svoji karieri.

''Stan, zaslužil si si ta naslov, ti in tvoja ekipa, s katero imam sijajen odnos. Sreča ni bila na moji strani in zaslužiš si vse čestitke. Za mano sta dve čustveni nedelji, hvala navijačem, trudil sem se po najboljših močeh. Vidimo se čez 12 mesecev,'' je na igrišču povedal Nadal, ki je večino finalnega obračuna odigral z bolečinami v hrbtu, kar se je najbolj poznalo na njegovem začetnem udarcu, ki je dosegal hitrost od 160 do 170 km/h.

''Poškodba ni resna, gre le za bolečino, ki me bo ovirala nekaj dni, štiri ali pet. To je to. A na tako pomembnem obračunu ne moreš zmagati s takšnim počutjem. Prvič se mi je kaj takega zgodilo v tako pomembnem trenutku, čeprav sem imel podoben občutek že lani v Montrealu,'' je povedal Nadal, ki je nelagodje začutil že med ogrevanjem.
''Med ogrevanjem sem opazil, da nekaj ni v redu, stanje pa se je z vsako servisno igro še poslabšalo. Na tem turnirju res nimam sreče, zato mi je težko, saj mi pogoji ustrezajo. A to je del življenja. Nisem hotel predati v finalu in ponosen sem nase, da mi je uspelo,'' je dodal zmagovalec 13 turnirjev za grand slam, ki je med zahvalnim govorom požel bučen aplavz občinstva.

''Pomislil sem, da bi predal''

Kljub bolečinam je Nadalu uspelo osvojiti tretji niz. ''Vedno se trudim po najboljših močeh. Niz sem dobil, ker je Stan postal nervozen. Dvakrat ali trikrat sem pomisli, da bi predal in mu segel v roko. Dal sem vse od sebe. Žalosten sem, a obenem vesel, saj od mene nihče ne more zahtevati več. Kot sem rekel, takšno je življenje in tak je šport,'' je še povedal najboljši španski tenisač vseh časov in še enkrat čestital svojemu dobremu prijatelju.

''Igral je neverjetno, tako kot do sedaj. Dobra prijatelja sva. Če bi ga hotel premagati, bi moral biti v pravi formi, da bi ga lahko ogrozil. Preprosto nisem bil v stanju za kaj takega,'' je zaključil Nadal, ki je Wawrinko pred finalom v Melbournu premagal na 12 zaporednih obračunih in dobil vseh 26 nizov. Wawrinka bo s to zmago v ponedeljek uvrščen na tretje mesto lestvice ATP, s tem pa bo končno postal najbolje uvrščeni Švicar v karavani teniških profesionalcev.

Trenutek, ko se je vse spremenilo:

Vrhunci finala OP Avstralije:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.