Šport
7 ogledov

Nadal zmagal za predčasno lovoriko

rafael nadal davisov pokal EPA
Španska teniška reprezentanca je v finalu Davisovega pokala v Sevilli povedla v dvoboju z Argentino s 3:1 in že pred zadnjim dvobojem osvojila letošnjo lovoriko. Rafael Nadal je premagal Juana Martina del Potra z 1:6, 6:4, 1:6 in 7:6 (0) in odločil zmagovalca. Peta partija med Davidom Ferrerjem in Juanom Monacom bo tako le še prestižnega pomena.

Pot Rafe Nadala do zmage pa je bila vse prej kot lahka. Juan Martin del Potro je gladko dobil uvodni niz, v katerem je ljubljencu domačega občinstva oddal le eno igro. Dobro se je upiral tudi v drugem, ki je na koncu vendarle pripadel Nadalu. Ta je tekmecu v tretjem nizu vrnil za začetni neuspeh in po izidu s 6:1 povedel z 2:1.

Nadal je v četrtem nizu povedel z 2:0, nato pa je Argentinec izenačil na 2:2 in povedel s 5:3. Španec je s tremi zaporednimi igrami, dve je dobil z brejkoma, povedel s 6:5 in imel servis za zmago. V dvanajsta igri pa je Argentinec povedel s 40:15 in na servis Nadala izenačil na 6:6. Podaljšana igra je bila povsem v znamenju Nadala, ki je ta del dobil kar s 7:0 in po štirih urah in sedmih minutah povzročil val navdušenja na tribunah.

 

Španci so v Sevilli dobili oba petkova posamična dvoboja. Štirikratni zmagovalci tega tekmovanja so do prve posamične zmage prišli hitro, saj je Nadal zanesljivo s 6:1, 6:1 in 6:2 odpravil Juana Monaca. Veliko bolj pa se je moral za svojo zmago potruditi David Ferrer. Juan Martin del Potro je namreč proti Špancu vodil z 2:1 v nizih, toda na veselje domačih navijačev se je Španec pobral in izid preobrnil v svoj prid.

Argentinci so nato v soboto izid v zmagah znižala na 1:2. Argentinska naveza David Nalbandian/Eduardo Schwank je premagala domačo kombinacijo Feliciano Lopez/Fernando Verdasco s 6:4, 6:2 in 6:3.

ŠPANIJA - ARGENTINA 3:1
- petek, 2. decembra:
Rafael Nadal : Juan Monaco 6:1, 6:1, 6:2;
David Ferrer : Juan Martin del Potro 6:2, 6:7 (2), 3:6, 6:4, 6:3;

- sobota, 3. decembra:
Feliciano Lopez/Fernando Verdasco : David Nalbandian/Eduardo Schwank 4:6, 2:6, 3:6;

- nedelja, 4. decembra:
Rafael Nadal : Juan Martin del Potro 1:6, 6:4, 6:1, 7:6 (0);
David Ferrer - Juan Monaco; ni bilo odigrano.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.