Šport
1996 ogledov

Nadarjena Slovenka v eno najmočnejših lig na svetu: "Sanje se uresničujejo!"

Selena Leban OZS
Selena Leban bo v prihodnji sezoni nastopala v izjemno močnem turškem prvenstvu.

Slovenska odbojkarska reprezentantka Selena Leban ima nove delodajalce. Po odlični sezoni na Madžarskem, kjer je bila motor igre Fatuma Nyíregyháze ter najboljša napadalka po točkah in serverka lige, se seli v Turčijo k zasedbi PTT Spor Ankara, ki že nekaj let nastopa med turško elito. Za nadarjeno sprejemalko, ki je nedavno dopolnila komaj 18 let, je bila minula sezona prva onkraj slovenskih meja. Pred tem je v domovini igrala še za novogoriški Gen-I Volley.

"Sezona na Madžarskem je bila moja prva izkušnja na tujem. Iz okolja ni bilo nobenega pritiska, sem pa si pričakovanja zastavljala sama, saj sem se želela dokazati in s tem narediti še korak naprej na športni poti. Zadovoljna sem s svojimi predstavami in vesela, kako se je sezona odvila, a resnično ne maram izgubljati, zato je konec sezone prinesel tudi nekoliko kislega priokusa," je za OZS dejala Primorka, ki se je z ekipo prebila do brona v pokalnem tekmovanju, v madžarskem državnem prvenstvu pa po hudi borbi sezono končala na četrtem mestu.

V turški ligi, ki velja ob italijanski za najmočnejšo na svetu, saj iz Turčije prihajajo kar tri izmed štirih polfinalistk letošnje lige prvakov, je PTT v minuli sezoni osvojil 11. mesto v 14-članski konkurenci. Na 26 tekmah je klub iz Ankare, za katerega je v letošnji sezoni nastopala tudi nekdanja slovenska reprezentantka Eva Pavlović Mori, zbral le devet zmag, potem ko je vsega eno sezono pred tem prvenstvo končal celo na šestem mestu. Novi klub slovenske reprezentantke je bil sicer ustanovljen leta 2010, v sezoni 2018/19 pa je napredoval med turško elito.

"Igranje v Turčiji bo zame nov velik korak. Že od malih nog sem si želela igrati tam," je dejala Leban in dodala: "Sanje se mi uresničujejo, a nikakor niso dokončno uresničene. Prestop v zasedbo PTT Spor je le stopnica višje do tistega, kar na športni poti želim doseči. V Turčijo odhajam kot mlada igralka, a to ne sme biti izgovor. Tamkajšnja liga je ena najmočnejših na svetu, zato prostora za napake in pomanjkljivosti ni. Čakajo me pritisk in pričakovanja dobrih iger ter rezultata. To mi ne predstavlja težave, saj sem si vedno želela igrati na takšni ravni in zato to tudi pričakovala," je zaključila ena najbolj perspektivnih slovenskih odbojkaric.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Kondor 17:22 22.maj 2023.

    Čestitke za dosedanje delo in srečno naprej.