Šport
1846 ogledov

Odmevne okrepitve v reprezentanci, priključen tudi dragulj slovenske odbojke

Slovenska odbojkarska reprezentanca OZS/Aleš Oblak
Slovenska odbojkarska reprezentanca priprave nadaljuje z novimi močmi.

Po dnevu premora se je na pripravah za ligo narodov, ki se bo 6. junija začela v Nagoji, v Ljubljani spet zbrala slovenska moška odbojkarska reprezentanca. Kot so sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije, je selektor Gheorghe Cretu pozdravil sedmerico novih igralcev. Potem ko so v minulem tednu na pripravah sodelovali predvsem igralci slovenskih klubov, so se zdaj treningom reprezentance priključili še Alen Pajenk, Sašo Štalekar, Tonček Štern, Žiga Štern, Rok Možič in kapetan Tine Urnaut.

Dodatno je romunski strokovnjak na slovenski klopi na reprezentančne treninge vpoklical mladega podajalca Nejca Najdiča, brata vrhunske slovenske organizatorke igre Sare Najdič, ki že vrsto let poveljuje igri slovenske ženske reprezentance. Eden najbolj nadarjenih mladih podajalcev v Evropi, ki je šele nedavno dopolnil 17 let, bo na treningih začasno zamenjal v minuli sezoni klubskega soigralca Gregorja Pernuša, ki ga je z igrišč oddaljila poškodba stegenske mišice v zaključku prvega tedna priprav.

Nejc Najdič | Avtor: Profimedia Profimedia

V letošnjem letu poleg lige narodov slovensko vrsto čakata še nastopa na evropskem prvenstvu in v kvalifikacijah za olimpijske igre. Na tekmovanjih v kadru ne bo Mateja Köka. Sprejemalec si je prejšnji teden na naboru v Turčiji v hudi konkurenci izboril nastopanje v prihodnji sezoni južnokorejskega državnega prvenstva. Njegov novi klub ga na pripravah pričakuje že prvega avgusta, zaradi česar ekipi ne bi mogel pomagati na večini preizkusov.

Selektor in Kök sta kljub temu sklenila, da bo odbojkar ekipi še naprej pomagal na treningih, se tako skušal kar najbolje pripraviti na velik izziv, ki ga čaka v Aziji in s tem tudi ohranjal stik z izbrano vrsto. "Moram poudariti, da je Mateja izjemno lepo spremljati na treningih reprezentance. Je igralec, ki sodi na najvišjo raven. Zagotovo je odlična podpora naši ekipi pri snovanju tistega, česar si želimo v naslednjih mesecih," je dejal Cretu. "Na naboru v Carigradu je morda celo nekoliko presenetil, saj si je izboril mesto v južnokorejski ekipi, medtem ko to ni uspelo kakšnemu bolj zvenečemu in uveljavljenemu imenu. Če se ekipi ne bi pridružil z avgustom, bi njegov dogovor padel v vodo," je še povedal selektor.

Matej Kök | Avtor: OZS OZS

"Po slabem tednu priprav lahko o selektorju Cretuju govorim le še v večjih presežnikih. Je izjemen trener, v prvi vrsti pa gre za izvrstnega človeka. Zelo ga spoštujem! Kljub le nekaj dosedanjim skupnim dnem sem se zelo veliko naučil," je povedal Kök. "Na žalost pri klubskem položaju nimam izbire. S selektorjem sva se o vsem odkrito pogovorila in prišla do zaključka, da se osredotočim na tisto, kar me čaka od avgusta naprej. Rad bi se mu iskreno zahvalil za razumevanje in podporo, prav tako preostalim članom ekipe. Zagotovo bom njihov največji navijač na prihajajočih izzivih!" je dodal.

Reprezentančne priprave nadaljujejo vsi preostali odbojkarji, ki so se na treningih mudili že od prvega zbora - Črtomir Bošnjak, Rok Bračko, Miha Fink, Danijel Koncilja, Jani Kovačič, Žiga Kumer, Nik Mujanović, Uroš Planinšič, Jaka Sešek in Urban Toman ter tudi Pernuš, ki bo opravljal rehabilitacijo.

S seznama vabljenih igralcev, ki so trenutno na voljo, Cretu na pripravah čaka še na trojico. Gregor Ropret je sezono v Italiji končal v soboto in se bo ekipi pridružil konec tega tedna. Klemna Čebulja in Jana Kozamernika ta torek na Poljskem čaka odločilna, peta tekma v boju za bron. Reprezentanci se bosta priključila na začetku tretjega ciklusa priprav v začetku naslednjega tedna. Janž Janez Kržič in sta trenutno poškodovana in se bosta moštvu pridružila, čim jima bo to omogočalo zdravstveno stanje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice