Šport
10 ogledov

"Nadvlada nad zeleno barvo je vedno tu"

Šimundža Maccabi Tel Aviv Maribor EPA
Nogometaši Maribora bodo v 4. predkolu Lige prvakov igrali proti Celticu iz Glasgowa,

"Zavedamo se, da je Celtic klub s tradicijo. Da je velik klub z ogromnim številom navijačev. Škotski nogomet smo že spoznali, igrali smo z nasprotniki s Škotske. Je klub, ki si zasluži spoštovanje. Naša naloga je, da se temeljito pripravimo, analiziramo in naredimo vse, kar je v naši moči, da iztržimo pozitiven rezultat. Vemo, kaj si želimo," je po žrebu v Nyonu dejal trener Mariborčanov Ante Šimundža. Vijoličasti bodo v primeru uspeha zaigrali v skupinskem delu Lige prvakov, v primeru neuspeha pa jih čaka igranje v skupinskem delu Evropske lige. Prva tekma bo 20., povratna pa 26. avgusta.

Celtic se v 3. predkolu ni izkazal. Proti Legii iz Varšave je izgubil s skupnim izidom kar 1:6, toda napredoval za zeleno mizo. Poljaki so namreč povratno tekmo igrali z igralcem, ki ni imel pravice nastopa.

"Želje so eno, realnost pa drugo. Katerikoli nasprotnik ima določene kvalitete, moraš ga premagati v dveh tekmah. Celtic je prišel naprej po administrativni poti. To pa ne pomeni, da bo zaradi tega naloga lažja ali zahtevnejša. Kvaliteta vsake ekipe, ki je prišla v play-off, je zelo visoka. Na Celtic se moramo maksimalno pripraviti, ga analizirati do podrobnosti in narediti vse, da iztržimo pozitiven rezultat," še meni mariborski strateg.

Celtic, na stadionu katerega je vsaka tekma pravo doživetje zaradi strastnega in glasnega navijanja, ima v svojih vrstah kar nekaj dobrih nogometašev, ki pa jih novi trener Ronny Deila očitno še ni povsem uigral. Zeleno-beli imajo sicer kar 45 naslovov škotskega prvaka, 36 pokalnega, leta 1967 pa so bili tudi že najboljši v Evropi.

"Celtic je ena najbolj tradicionalnih ekip na svetu in tudi ena najstarejših. Trenutno škotski nogomet sicer ni v idealnem stanju zaradi Glasgow Rangers, ki niso več v prvi ligi, s čimer je izgubil tudi Celtic. Je pa res, da ima ta ekipa na takšnih tekmah bogato zgodovino in veliko izkušenj. Ne bo lahko. A so tudi dejavniki v našo prid. Že barva njihovih dresov je dovolj zgovorna. Nadvlada nad zeleno barvo je pri nas vedno bila in vedno bo. Sem optimist," je žreb ocenil športni direktor Maribora Zlatko Zahović in spomnil, da imajo Mariborčani v zgodovini dve zmagi nad Hibernianom, izločili pa so že tudi Rangers. "Odločali bodo milimetri, včasih tudi malo sreče. Celtic je v vlogi favorita, a tudi mi smo zelo samozavestni. Vliva nam jo naša ekipa."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.