Šport
8 ogledov

Naj začne kupovati vijoličasto-zlate obleke

goran dragić Reuters
Predstavniki Gorana Dragića so obvestili Phoenix, da slovenski reprezentant s klubom iz Arizone ne namerava podaljšati pogodbe. Njegova želja naj bi bili Miami, New York in Los Angeles Lakers.

"Goran Dragić si želi zapustiti Phoenix. Njegovi predstavniki so v torek klubu sporočili, da nima namena znova podpisati pogodbe s Sonci," so najprej zapisali pri USA Today. Pri moštvu iz Arizone želijo slovenskega reprezentanta zdaj prodati do končnega roka za selitve, ki bo potekel jutri ob 21. uri. Dragić naj bi se želel preseliti predvsem v Miami, New York ali Los Angeles. In kaj bi bila zanj najboljša opcija?

Miami Heat

Po odhodu LeBrona Jamesa je Miami precej padel, trenutno so osma ekipa v vzhodni konferenci. Če bi Vročica ob menjavi igralcev uspela zadržati še Luola Denga, bi imel Miami z Dragićem, Dwyanom Wadom in Chrisom Boshem odlično jedro igralcev, a bi se zataknilo pri spremljevalnem orkestru. Wade in Bosh sta na maksimalnih pogodbah, pri tem pa nista najmlajša.

Dragić bo pred naslednjo sezono dopolnil 29 let, Deng bo star 30, Bosh in Wade pa 31 in 33. Telo slednjega je po vseh sezonah v NBA že tudi precej načeto. Trenutni trojec Miamija naj bi naslednjo sezono skupno zaslužil več kot 48 milijonov, ob prihodu Dragića pa bi zmanjkalo denarja za solidne košarkarje, ki bi bili lahko v pomoč zvezdnikom. Čas ni na strani Vročice.

New York Knicks

Bolj smiselna bi bila verjetno za Dragića selitev v New York, čeprav bi se moral preseliti v trenutno eno izmed najslabših moštev lige NBA. Pri Knicksih namreč obstajajo kar lepe možnosti za izboljšanje položaja.

Carmelo Anthony bo še vedno na seznamu kluba, kjer upajo, da bo odpravil težave s kolenom. Poleg njega bodo pod pogodbo ostali le še Pablo Prigioni, Jose Calderon, ki bi ob prihodu Dragića verjetno zapustil klub, in mladi igralci, ki pa nimajo "težkih" pogodb. Za razliko od Miamija imajo Knicksi na voljo veliko denarja, toliko, da si lahko privoščijo tudi nabavo nekaj zvezdnikov.

Pojavlja se le vprašanje, kako bi se Dragić vklopil v newyorški sistem igre. "Triangle offense (to različico napada je Phil Jackson uspešno uporabljal ob naslovih s Chicago Bulls in Los Angeles Lakers, op. p.) je sistem, ki ne potrebuje klasičnega organizatorja igre," je za ProBasketballtalk tako zapisal Kurt Helin. Teoretično naj bi triangle offense omejeval kreativnega playja, ki je rad veliko pri žogi. 

Težavo pri dogovoru med New Yorkom in Phoenixom sicer predstavlja tudi dejstvo, da Knicksi nimajo igralca, ki bi bil lahko zanimiv za Sonca.

Los Angeles Lakers

Prihod Dragića že v tej sezoni in dogovor z njim o večletni pogodbi, bi morda še najbolj ustrezal Jezernikom. Ti bi lahko okoli slovenskega playmakerja tudi zgradili ekipo, kar bi Dragiću vsekakor ustrezalo. Velika imena bodo Lakersi namreč le še stežka privabili z imenom zdaj že 36-letnega Kobeja Bryanta, ki ima tudi vse več težav s poškodbami.  

Jezerniki lahko Ljubljančanu ponudijo vsaj toliko kot Knicksi. Imajo veliko prostora pod salary capom, s tem pa lahko na veliko, donosno in privlačno tržišče pribavijo še kakšnega zvezdnika. V Los Angelesu Dragiću ne bi vsiljevali sistema, po vsej verjetnosti bi igro celo prilagodili njegovim sposobnostim.

Če so pri Phoenixu pripravljeni upoštevati Dragićeve želje in ga tako zamenjati v enega izmed omenjenih klubov, je po mnenju ameriških strokovnjakov zanj najpravilnejša izbira prav Los Angeles. "Če je odločen zaigrati za eno izmed ekip v izgradnji, ki ponuja tudi veliki oder za dokazovanje, bi moral Dragić začeti zapravljati denar za obleke za prosti čas, ki so v rumeno-vijoličasti barvi," so zapisali Američani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.