Šport
50 ogledov

Najboljša ekipa rednega dela takoj zapravila prednost

Lightning Blue Jackets
V severnoameriški hokejski ligi NHL so se ponoči začeli uvodni obračuni letošnje končnice in bojev za najbolj iskano hokejsko klubsko lovoriko, hokejski sveti gral, Stanleyjev pokal.

Najboljša ekipa rednega dela Tampa je na domačem ledu izgubila uvodno tekmo končnice proti Modrim jopičem iz Columbusa s 3:4. Columbus je v velikem preobratu nadoknadil zaostanek kar treh zadetkov ter slavil v gosteh pri prvem favoritu, ki je redni del končala kot lastnik predsedniškega pokala za najboljši izkupiček sezone.

anže kopitar evropa hokej Odgovor iz ZDA Šport Znana je Kopitarjeva reprezentančna usoda

Prednost domačega ledu so na prvi tekmi končnice za razliko od prvih favoritov izkoristili hokejisti New York Islanders, ki so po podaljšku zmagali proti Pittsburgh Penguins s 4:3 za 1:0 v uvodnem krogu vzhoda.

Od petih tekem prvega večera končnice so doma slavili le še hokejisti San Jose Sharks, ki so s 5:2 premagali lanske finaliste Vegas Golden Knights za vodstvo z 1:0 v uvodni seriji zahoda.

Tako kot Tampa prednosti domače dvorane v prvih tekmah uvodnega kroga končnice niso izkoristili niti hokejisti Winnipega in Nashvilla. Dallas Stars je bil boljši od Nashville Predators s 3:2, St. Louis Blues pa je Winnipeg premagal z 2:1.

V drugi krog končnice bo napredovala tista ekipa, ki bo prva v uvodni seriji dosegla štiri zmage. Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem se ni uvrstil v končnico.

Anže Kopitar Padale glave Šport Pri Kraljih še vedno iščejo trenerja

NHL, končnica (1. krog):

VZHOD:
Tampa Bay Lightning - Columbus Blue Jackets 3:4  /0:1/
New York Islanders - Pittsburgh Penguins 4:3*  /1:0/

ZAHOD:
Winnipeg Jets - St. Louis Blues 1:2
Nashville Predators - Dallas Stars 2:3
San Jose Sharks - Vegas Golden Knights 5:2

* - po podaljšku
/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.