Šport
19 ogledov

Najboljša tretjina dovolj za zmago

Fabian Dahlem Saša Despot
Če so bili včeraj popoldne ljubljanski ljubitelji hokeja razočarani zaradi ponovne odpovedi spektakla na prostem, pa je bilo njihovo razpoloženje popolnoma nasprotno po zaključku dvoboja proti KACu-u, ki so ga hokejisti Telemach Olimpije ugnali z 2:0.

"Moram priznati, da mi v tem trenutku ni prav nič žal, da nismo igrali na odprtem. Pomembne so točke in te smo proti gostom iz Celovca osvojili v naši dvorani. Verjamem, da bi bilo vzdušje pod milim nebom še boljše, vendar pa ljubitelji hokeja v tem deževnem večeru ne bi ravno najbolj uživali," je po sinočnji zmagi proti KAC-u razmišljal ljubljanski trener Fabian Dahlem.

Njegovi varovanci so dvoboj moštev iz spodnjega dela lestvice lige EBEL začeli sila zadržano in le razpoloženemu vrataju Andyju Chiodu se lahko zahvalijo, da se je prva tretjina zaključila brez zadetkov. Nadaljevanje je prineslo popolno preobrazbo domačih zmajev, ki so se v drugi tretjini preprosto razleteli po ledu in z zadetkoma Igorja Cvetka ter Hunterja Bishopa prišli do odločilne prednosti. 

43 obramb razpoloženega Chioda

"V drugi tretjini smo bili res odlični. Po mojem mnenju je bila to naša najboljša tretjina v celi sezoni. Bili smo agresivni in veliko streljali proti nasprotnikovemu golu. To nam je tudi prineslo rezultat," je pojasnil Dahlem, ki je našel pravo taktiko tudi v zaključku dvoboja, ko so gostje neuspešno ogrožali Chioda. Slednji je do zadnjega piska sirene zbral kar 43 obramb in si prislužil pohvale trenerja: "Andy je bil na zelo visokem nivoju, svoje delo pa so opravili prav vsi igralci."

Prvič brez izključitve

Hokejisti Telemach Olimpije so prvič v zgodovini razširjenega avstrijskega prvenstva dvoboj zaključili brez ene same izključitve, ob bučnih ovacijah navijačev, ki so zadnjih osem minut dvoboja spremljali na nogah, pa so z 21. osvojeno točko že izenačili lanski izkupiček po uvodnem delu tekmovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.