Šport
32 ogledov

Najstnik poskušal zgrabiti olimpijsko baklo

olimpijski ogenj incident Youtube
V Londonu že prevladuje olimpijska mrzlica, s katero se nekateri očitno s težavo spopadajo. 17-letni moški je hotel med tekom po ulici olimpijsko baklo iztrgati iz rok Anne Skora. Najstnika so zaradi incidenta aretirali in je še vedno v varstvu policije.

Zaradi njegove mladosti sodišče ni razkrilo identitete 17-letnika, ki je svoj poskus napada na baklo izvedel v mestu Gravesend, ko je bila plamenica na poti v London. Mladenič je skočil na cesto in skušal tekačici iztrgati plamenico, vendar sta bila varnostnika zelo učinkovita in sta ga pravočasno zagrabila, bakla pa je nato brez težav nadaljevala pot.

Prireditelji letošnjih iger sicer nimajo toliko težav s protestniki, ki bi skušali preprečiti pot bakli, kot so jih imeli pred igrami leta 2008 v Pekingu. Vseeno pa so nekaj podobnega kot v petek že doživeli pred tedni v Coventryju. Takrat sta baklo skušala "ugrabiti" dva komaj desetletna fantiča, ki sta se izmuznila na traso teka s plamenico in že segla po bakli, a so bili spremljevalci po začetnem presenečenju dovolj odločni, da sta ostala brez dragocenega plena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.