Šport
26 ogledov

Napaka zdravnikov, Teletović v smrtni nevarnosti

Mirza Teletović, Dirk Nowitzki EPA
Fizioterapevt ekipe Brooklyn Nets je morda rešil življenje reprezentantu BiH Mirzi Teletoviću.

Košarkar NBA ekipe Brooklyn Nets Mirza Teletović je po tekmi proti Clippersom v Los Angelesom potožil nad težavami z dihanjem. Fiziaterapevt moštva Tim Walsh je igralca odpeljal v bolnišnico, kjer pa so zdravniki dejali, da gre le za utrujenost.

Fizioterapevt ni bil zadovoljen z diagnozo, košarkarju pa ni dovolil na letalo, ki je z ostalimi igralci odletelo iz Los Angelesa. Teletovića je še enkrat odpeljal v bolnišnico in zahteval slikanje pljuč. izkazalo se je, da ima reprezentant Bosne in Hercegovine pljučno embolijo. Če bi Teletović poletel z letalom, bi se vse skupaj lahko končalo tudi zelo tragično. 

"Lahko bi umrl"

"Če bi Mirza poletel z nami, bi lahko tudi umrl. Hvala bogu, da je bil Tim z njim in je vztrajal pri ponovnem pregledu," je dejal trener Mrežic Lionel Hollins. Teletović se trenutno še vedno nahaja v bolnišnici v Los Angelesu, v Brooklyn se bo vrnil šele potem, ko se bo njegovo zdravje izboljšalo. "Naše misli so z Mirzo in njegovo družino. Veseli smo, da je naša zdravstvena ekipa, skupaj s tisto v bolnišnici California Medical Centera, uspela ugotoviti v čem je težava. Mirzo sem obiskal, je dobro razpoložen pred okrevanjem, ki ga čaka," pa je dejal generalni menedžer Netsov Billy King

Dolgo okrevanje

"Zelo ga bom pogrešal, sav zelo dobra prijatelja. Za zdaj je še prezgodaj govoriti o njegovi vrnitvi, a upam, da se bo to zgodilo že v naslednji sezoni," je dejal bolnikov soigralec Bojan Bogdanović, hrvaški reprezentant, ki je prav tako kot Teletović sicer rojen v Mostarju.

"Imel sem nekaj težav, a zdaj je vse v redu. Hvala vsem navijačem za podporo. Srečen sem, ker imam toliko prijateljev," pa se je na twitterju že oglasil tudi Teletović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.