Šport
22 ogledov

Napoved obeh finalistov: ''Težko bo''

andy murray miami EPA
V finalu teniškega mastersa v Miamiju se bosta pomerila drugi nosilec Škot Andy Murray in peti igralec sveta Španec David Ferrer. Ob odsotnosti Rogerja Federerja in Rafaela Nadala ter (pre)zgodnjem izpadu Novaka Đokovića za tiheha favorita od osmine finala velja Murray, ki je v Crandon Parku slavil že leta 2009.

Znana sta oba finalista drugega teniškega mastersa v sezoni 2013. Za prestižno lovoriko se bosta udarila Andy Murray, ki je v polfinalu v treh nizih premagal prvo presenečenje turnirja Nemca Tommyja Haasa, in David Ferrer, ki je prav tako potreboval tri nize za zmago proti razpoloženemu Francozu Richardu Gasquetu.

david ferrer miami | Avtor: EPA EPA
Finalna zasedba je kar nekoliko presenetljiva, če upoštevamo, da je Ferrer v Indian Wellsu, ki je bil na sporedu le teden prej, izpadel že v drugem kolu, Murraya pa je v četrfinalu ugnal Argentinec Juan Martin Del Potro.

Oba finalista sta v polfinalu izgubila prvi niz, nato pa slavila po preobratu. ''Potem ko sem izgubil prvi niz, je bilo zelo težko. Po koncu sem pogledal statistiko in videl, da sem dosegel 20 winnerjev, a kljub temu izgubil. Spoznal sem, da bom moral zmanjšati število neizsiljenih napak in to mi je odlično uspelo. Nekje na polovici drugega niza sem našel pravo igro in udarce. Od takrat naprej mi je šlo dobro,'' je po zmagi povedal Murray, ki je zadnjič v finalu mastersa zaigral lani v Šanghaju, kjer ga je v treh nizih premagal Novak Đoković, čeprav je imel Škot na voljo več zaključnih žog.

Srbski tenisač je bil za Murraya usoden tudi lani v finalu turnirja v Miamiju. Škot bo v ponedeljek ne glede na razplet v nedeljo postal številka dve svetovnega tenisa. Pred finalom je Murray povedal: ''Ferrer ima na igrišču vedno dober pristop. Bori se za vsako točko in veliki turnirji mu ne povzročajo težav. Zato je tudi tam, kjer je, in v nedeljo bo zelo težko.''
Ferrer je v polfinalu zaustavil nalet Tommyja Haasa, ki je v osmini finala šokiral Đokovića, in Nemcu preprečil, da bi prvič po letu 2002 zaigral v finalu turnirja serije masters. ''V finalu sem in zelo sem vesel. V nedeljo bom dal vse od sebe. Zelo težko bo. Za zmago na mastersu moram prikazati svoj najboljši tenis,'' je povedal Španec, ki bo v ponedeljek na lestvici ATP ponovno skočil pred Rafaela Nadala.

Statistika na strani Murraya

Andy Murray je v karieri zbral osem turnirjev serije masters in bo zaigral v dvanajstem finalu. Na drugi strani bo Ferrer lovil svoji drugi masters v karieri, potem ko si je lani končno priigral lovoriko v Parizu. Pred tem je izgubil finala v Rimu, Monte Carlu in Šanghaju. V letošnji sezoni je Španec zbral dve turnirski zmagi (Auckland in Buenos Aires), Škot pa eno (Brisbane). Oba sta izgubila po en finale. Ferrerja je v Acapulcu povozil Nadal, Murraya pa je na OP Avstralije premagal Đoković.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.