Šport
23 ogledov

"Napredek je viden"

fernando alonso EPA
Dvakratni svetovni prvak formule 1 Fenando Alonso je dejal, da si želi podaljšati pogodbo s Ferrarijem.

Fernando Alonso želi sodelovati s Ferrarijem tudi po letu 2016, čeprav je s poskočnim konjičkom nazadnje slavil maja prejšnje leto. Triintridesetletnega Španca naj bi si v svoj bolid želeli znova pripeljati pri McLarnu.

"Sam nisem nikoli omenjal, da bi prestopil v drugo ekipo. Vse govorice so se začele na drugi strani. To zdaj že traja od prejšnjega poletja. To ni dobro zame, saj v ekipi povzroča določen stres. Je moteče zame, navijače in ljudi pri Ferrariju," je dejal Asturijec in dodal: "Že leto dni govorim, da si želim ostati pri Ferrariju in z njim tudi podaljšati pogodbo."

Alonso mora pri italijanskem moštvi oddelati še dve sezoni. Na letošnjih enajstih dirkah je dvakrat stopil na zmagovalni oder, najboljši, drugi je bil julija na Veliki nagradi Madžarske. Na zadnji dirki v Belgiji je bil sedmi, pred domačo preizkušnjo za Ferrari pa ne računa na vrhunsko uvrstitev. Kljub temu meni, da njegovo moštvo počasi napreduje. "To leto je bilo zagotovo najtežje od petih, ki sem jih preživel pri Ferrariju. Pred Monzo ne vem, česa smo sposobni. V minulih letih smo se potegovali za uvrstitev na zmagovalni oder, na dosegu roke je bila tudi zmaga. Tokrat je drugače," je menil Alonso.

"Enajst dirk smo se borili za to, da odpravimo pomankljivosti in postanemo konkurenčnejši. Mislim, da nam je uspelo. Napredek je viden," je v bolj pozitivnem vzdušju pogovor zaključil španski dirkač.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.