Šport
136 ogledov

Napredoval le Tokić

bojan tokić rio 2016 olimpijske igre Stanko Gruden/STA Bojan Tokić
V drugem krogu evropskega namiznoteniškega prvenstva v Budimpešti bo med posamezniki Slovenija imela le enega predstavnika.

Prvi krog je preživel le prvi slovenski lopar Bojan Tokić, ki je s 4:1 premagal Grka Konstantinosa Papageorgiouja. V drugem krogu se bo Novogoričan meril s Fincem Benedekom Olahom.

Zelo dobro predstavo je pokazal nadarjeni Darko Jorgić. Proti favoritu Grku Panagiotisu Gionisu, 27. igralcu sveta, je vodil s 3:2 v nizih, v četrtem izgubil 10:12, nato pa popustil in moral tekmecu čestitati za zmago. S tem je tudi končal prvenstvo, saj se v moških dvojicah skupaj z Denijem Kožulom in v mešanih dvojicah skupaj z Alex Galič ni prebil na glavni turnir.

Tokič pa bo turnir nadaljeval tudi pri dvojicah. Skupaj s Srbom Aleksandrom Karakaševićem sta imela nekoliko presenetljivo težave z Bolgaroma Todorjem Alexandrovom in Denislavom Kodjebaševom, a sta na koncu zmagala s 4:3. Za uvrstitev v četrtfinale se bosta merila s Portugalcema Tiagom Apoloniom in Joaom Geraldom. Med mešanimi dvojicami, med katerimi sta v kvalifikacijah izpadla tudi Kožul in Manca Fajmut, Tokić ni igral.

Galičeva naprej vsaj pri dvojicah

Med posameznicami sta izpadli tako Alex Galič kot Manca Fajmut. Galičeva, ki v kvalifikacijah ni izgubila niti niza, se je sicer dobro upirala kitajski Portugalki Jieni Shao, izničila njeno prednost 3:1, a izgubila odločilni, sedmi niz. Tudi Fajmutova ni imela sreče pri žrebu, tudi ona je imela za tekmico rojeno Kitajko, zdaj pa Nizozemko, zmagovalko evropskih iger v Bakuju, Jie Li. Njen odpor je bil slabši, saj je izgubila 0:4, skupaj pa zbrala le 16 točk.

Galičeva je bila uspešnejša v igri dvojic, kjer sta se skupaj s Švicarko Rachel Moret po zmagi 4:1 nad belgijsko-grško dvojico Mathalie Marchetti/Georgia Zavitsanou uvrstila v drugi krog, med najboljših 16. To pa ni uspelo dvojici Fajmut/Tamara Pavčnik, ki je z 0:4 izgubila proti Madžarkama Dori Madarasz in Szandri Pergel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.