Šport
43973 ogledov

Naša vrhunska teniška igralka po veliki tragediji prekinja kariero

Kaja Juvan Instagram/Kaja Juvan
Kaja Juvan bo po smrti očeta za nekaj časa prekinila kariero, saj si bo vzela tekmovalni odmor.

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je prek družbenih omrežji sporočila, da si bo po smrti očeta decembra lani vzela tekmovalni odmor. "Čeprav nerada delim svoje osebne zadeve prek družbenih omrežji, bi rada razložila, kaj se dogaja z menoj v zadnjih mesecih. Kot nekateri veste, sem decembra zaradi raka izgubila očeta. Izguba tako ljubljene osebe je bila zame hud udarec, na katerega nisem bila pripravljena. Žalovanje je dolgotrajen proces, ki me izčrpava in zaradi katerega težko treniram ali tekmujem," je v uvodu zapisala 22-letna Ljubljančanka.

"Moj oče je oboževal tenis in užival, ko me je gledal. Hotel je, da nadaljujem z igranjem tudi, ko njega ne bo več tu. Zato sem po njegovi smrti nadaljevala z nastopi, dosegla nekaj zmag, vendar sem bila vedno bolj utrujena. Zato sem se odločila, da za nekaj časa preneham tekmovati. Vrnila se bom, ko bom na to pripravljena," razmišlja Kaja Juvan. "Rada imam tenis in všeč mi je, da je to moj poklic. Verjamem, da lahko postanem odlična igralka. Vendar prioriteta je, da moram uživati v igri. To mi je oči vedno govoril."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kaja Juvan (@kajajuvan)

Slovenska tenisačica se je v nadaljevanju pisma zahvalila vsem, ki ji v teh težkih časih stojijo ob strani, in dodala, kako hvaležna je očetu za vse, kar jo je naučil v življenju. "Objemite svoje najbližje, povejte jim, kako jih imate radi, saj nikoli ne veste, koliko časa še imate pred seboj," je zaključila Juvan.

Kaja Juvan je sicer pretekli teden sodelovala na turnirju WTA v Mehiki, naslednji teden pa slovensko reprezentanco v Kopru čaka zgodovinski dvoboj z Romunijo za uvrstitev na zaključni turnir oziroma med dvanajst najboljših ekip v pokalu Billie Jean King. Po besedah kapetana Slovenk Andreja Kraševca naj bi Juvanova na tem turnirju še nastopila in branila barve Slovenije.

22-letna Slovenka, ki je bila nekaj časa celo 58. igralka sveta, je sicer v svoji karieri med posameznicami osvojila sedem ITF turnirjev, trenutno pa zaseda 123. mesto na WTA lestvici. Še posebej je blestela v lanski sezoni, ko je igrala celo v finalu WTA 250 turnirja v Strasbourgu, kjer jo je na koncu premagala Angelique Kerber. V lanski sezoni je tudi prišla do svojih dveh najbolj odmevnih skalpov, ko je premagala drugo in osmo igralko sveta, Arino Sabalenko in Karolino Pliškovo.

Komentarjev 1
  • Ender3 18:23 05.april 2023.

    Z vsem spoštovanjem Kaja, tvoj šport je tvoja pot, da boš tudi takšno izgubo premagala. Želim ti čimprejšno vrnitev na igrišča..

Sorodne novice