Šport
31 ogledov

Naslednik Jiche in Rutenke prihaja v Celje

Michal Kasal Celje Pivovarna Laško Celje PL
Češki rokometaš Michal Kasal je novi član RK Celje Pivovarna Laško. Levi zunanji igralec bo v Celje presedlal iz vrst Barcelone, s pivovarji pa je podpisal pogodbo za sodelovanje v prihodnjih dveh sezonah.

Dvajsetletni Michal Kasal velja za naslednjega Filipa Jicho, kar so hitro spoznali pri velikanu Barceloni. Član te je postal z le sedemnajstimi leti in kjer nanj resno računajo tudi v prihodnje, kjer naj bi nasledil Sergeja Rutenko. Prav zaradi njega, Nikole Karabatića in izjemne konkurence v tem rokometnem gigantu v prvi ekipi ni dobil dovolj priložnosti in zato si je želel menjave sredine, kjer bo lahko popolnoma razvil svoj potencial.

Kasal je tudi že član češke reprezentance, za katero je nastopil na zadnjem evropskem prvenstvu na Danskem. Za njegove usluge se je zanimalo še nekaj drugih klubov, vendar se je za svoj razvoj raje odločil za prihod v Slovenijo in ker se pravkar mudi v Celju, si bo jutri ogledal tudi derbi slovenskega prvenstva v Zlatorogu.

Želi biti najboljši na svetu

"Vesel sem, da bom lahko v prihodnjih sezonah nastopal v Celju, ki je velik klub z izjemno tradicijo in uspehi. Veliko lepega o klubu mi je povedal že Sergej Rutenka, ki je eden izmed mojih dveh vzornikov, poleg njega je to gotovo Filip Jicha. V Barcelono sem prišel zelo mlad in sedaj z dvajsetimi leti potrebujem težke tekme. Celje nastopa v ligi prvakov, od naslednje sezone verjetno ligi Seha in bo priložnosti za vse igralce veliko. V Barceloni sta v prvi ekipi na tem mestu Rutenka in Karabatić in je bilo priložnosti za igro manj, v drugi ekipi pa tekme niso bile tako težke. Tu bo nivo veliko višji in upam, da bom nekoč lahko igral na mestu mojih vzornikov. Želim postati najboljši igralec na svetu, za kar pa je potrebnega veliko dela in vesel sem, da bom to pot lahko nadaljeval v Celju," je o podpisu pogodbe s Celjani dejal Kasal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.