Šport
11 ogledov

Navarro prvič prvi na elitni dirki

Daniel Navarro EPA
Španski kolesar Daniel Navarro (Cofidis) je zmagovalec 13. etape dirke po Španiji.

Drugo mesto je na 188,7 km dolgi preizkušnji med krajema Belorado in Obregon zasedel Navarrov jegov rojak Daniel Moreno Fernandez, tretje pa Nizozemec Wilco Kelderman. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb, še naprej vodi Španec Alberto Contador (Tinkoff-Saxo).

Enaintridesetletni Navarro je dosegel svojo prvo etapno zmago na eni od velikih treh dirk na svetu, ciljno črto na današnji preizkušnji pa je prečkal z dvema sekundama prednosti pred Morenom in Keldermanom. Španec se je približno dva kilometra pred ciljem odločil za samostojen napad, ki mu je tudiuspel.

V skupni razvrstitvi ni prišlo do bistvenih sprememb, najbolj želeno rdečo majico vodilnega je zadržal dvakratni zmagovalec Toura in Vuelte - 31-letni Contador. Njegov najbližji zasledovalec in rojak Alejandro Valverde je pridobil štiri sekunde in zdaj zaostaja za 20 sekund, tretjeuvrščeni Kolumbijec Rigoberto Uran pa minuto in osem sekund.

V soboto bo na sporedu 200,8 km dolga preizkušnja med krajema Santander in La Camperona/Valle de Sabero, pred kolesarsko karavano - med njimi ni slovenskih tekmovalcev - pa so trije zahtevni vzponi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.