Šport
19 ogledov

Navdihnila ga je Julia Mancuso

ligety solden main int getty Žurnal24 main
Ted Ligety je po nedeljskem vodstvu v prvi vožnji söldenskega uvodnega veleslaloma sezone na koncu slavil drugo mesto. Dvaindvajstletni Američan je v Söldnu spregovoril posebej za Žurnal24.
Ted, kako se počutite biti na mestu tistega, ki ga vsi lovijo?
Lepo je. Vedno je lepo voditi, res je dober občutek.

 

Uspehi v svetovnem pokalu

Na tekmi svetovnega pokala je prvič zmagal marca 2006. V svetovnem pokalu ima še tri druga mesta, dve v slalomu in enega v veleslalomu. Na tretji stopnički je stal trikrat.

Ste že kaj pogrešali naelektreno ozračje svetovnega pokala?
Oh, tako enkratno je biti tu v Söldnu – vsi so tako navdušeni nad prvo tekmo, poleg tega pa mi je ta hrib vedno ustrezal, tako da sem srečen.

Vas je morda navdahnil včerajšnji odličen drugi tek Julie Mancuso, ki jo je popeljal na stopničke?

Ja, nedvomno. Juliin drugi nastop je bil preprosto neverjeten – koliko časa je nadoknadila! Tako kul in definitivno prava inspiracija.

 

Olimpijski prvak

Na olimpijskih igral leta 2006 v Torinu je osvojil zlato kolajno v kombinaciji.

Začeli ste kot slalomski specialist, a ste zdaj uspešnejši v veleslalomu. Vam morda ta disciplina postaja zdaj najljubša?
Nismo še tekmovali slaloma v Leviju, tako da bomo videli po tem, težko je reči.

Greste zdaj nazaj v ZDA ali boste ostali v Evropi in trenirali?

Ostal bom v Avstriji in treniral. A ker so prestavili našo evropsko bazo, pojma nimam, kje ta trening bo! (smeh in se ozre k tiskovnemu predstavniku ameriške reprezentance)

Nasmejani Ted Ligety © Getty Images

 
Kaj ste delali čez poletje?
Večino časa sem preživel doma v Park Cityju, kjer sem smučal na vodi, vozil gorsko kolo, se predvsem zabaval, pa tudi treniral.

Lani ste imeli kar nekaj težav s prilagajanjem na novo opremo (s Völkla je presedlal na Rossignol, op. a.). Zdaj ste se kot kaže že navadili na rossignolke?
Ja, letos sem super samozavesten. Rossignolke so letos res dobre in se na njih počutim precej bolje.

Vaša modna kreacija – smučarska očala Shred – vidim, da ostajajo in so se prijela tudi pri nekaterih drugih tekmovalcih.
Ja, shredke ostajajo, seveda. Sem res ponosen na ta moj stranski posel, mojo drugo strast. Poleg mene jih nosi še Resi Stiegler, Truls Ove Karlsen, T. J. Lanning …
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.