Šport
10 ogledov

Nazaj na stare tire: visok poraz Zmajev

Telemach Olimpija Medveščak liga Ebel Bežigrad stadion Ice Fever De Vergilio Anže Petkovšek
Hokejisti Telemacha Olimpije so se po zmagi proti Innsbrucku vrnili na stara pota in v Tivoliju visoko izgubili proti VSV Beljaku (1:7). Za Zmaje je bila usodna že prva tretjina, v kateri so prejeli pet golov.

Potem ko so v soboto drugič v sezoni zmagali, prvič pod vodstvom začasnega trenerja Iva Jana, so ljubljanski hokejisti hitro našli stari ritem porazov. Beljaški VSV se je izkazal za precej boljšo ekipo kot Innsbruck, Ljubljančani pa so odigrali podobno slabo kot na zadnjem dvoboju teh tekmecev na avstrijskem Koroškem (takrat je bilo 0:8), končni izid pa je bil danes le za spoznanje nižji, 1:7.

Tekma odločena po treh minutah igre

Če so zmaji pred 24 urami tekmo začeli odlično in jo odločili v prvih minutah, je danes nekaj podobnega naredil Beljak. Gostje na čelu s trenerjem Hannujem Järvenpääjem in še nekaj starimi znanci z ledu tivolske dvorane izpred nekaj sezon so bili že po polovici prve tretjine zanesljivi dobitniki novih dveh točk. Prvi napad tekmecev se je po napaki vratarja Jerryja Kuhna končal z golom že v 43. sekundi, potem je šlo domačim le še navzdol.

Verlič srečno zabil, sledila kazen

Po tretjem golu je Kuhna zamenjal Aleš Sila, ki pa je tudi kmalu klonil. Domači so nato prišli do gola celo z dvema igralcema manj, ko je vratar Thomas Höneckl podal plošček na palico Mihi Verliču. A kaj, ko so domači - zaradi poškodbe na sobotni tekmi je sicer manjkal Scott Howes - še v isti minuti prejeli še peti zadetek.

Nadaljevanje je bilo le za spoznanje boljše. Obramba domačih sicer ni bila več tako prepustna, vseeno pa so Beljačani v 26. minuti vodstvo še povišali. Domačim privržencem so lahko zeleno-beli ponudili vsaj borbenost in pripravljenost braniti soigralce s pestmi, ko je bilo potrebno, toda rezultatskega učinka ni bilo in po dveh tretjinah je bilo na semaforju 1:6.

Ulmer zapravil lepi priložnosti

Zadnji del je bil podoben: domači so se sicer trudili, imeli nekaj priložnosti, Jeff Ulmer je dvakrat zgrešil skoraj prazen gol, a plošček ni šel v mrežo, Beljak pa je s pol moči še povišal vodstvo in se na koncu povsem približal visoki domači zmagi izpred slabega meseca dni.

Naslednja tekma čaka zmaje v torek, ko se bodo odpravili v Bolzano k vodilni ekipi lige.

Liga Ebel, rezultati:

Telemach Olimpija : VSV Beljak 1:7 (1:5, 0:1, 0:1)
Verlič (20); McBride (1), Forney (3, 48), Ryan (6, 20), Pewal (11), Gohringer (26)

Dornbirn : SAPA Fehervar 4:3* (2:1, 0:2, 1:0, 1:0)
Orli Znojmo : KAC Celovec 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Vienna Capitals : Graz 99ers 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)
Red Bull Salzburg : Liwest Linz 1:2* (1:0, 0:1, 0:0, 0:1)

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.